Rundt 40 studenter og skoleelever møtte opp til den ukentlige demonstrasjonen foran Rådhuset for klimakutt og nye tiltak mot klimaendringer.

Liknende markeringer vil skje hver fredag mellom klokken 11 og 12, etter inspirasjon fra svenske Greta Thungberg, den 16 år gamle politiske aktivisten som de siste månedene er blitt verdenskjent for sin kamp for å stanse globale klimaendringer.

– Vi er godt fornøyd med dagens oppmøte, spesielt tatt i betraktning at dette bare er den andre fredagen vi står her. De oppmøtte var studenter og elever på både ungdomstrinnet og videregående. Faktisk var det noen som kom helt fra Bardufoss videregående skole for å delta, sier Sigurd Cottis Hoff, leder i Fremtiden i våre hender i Tromsø og initiativtaker for «Friday for future»-demonstrasjonen foran Rådhuset.

Han håper og tror at flere studenter og skoleelever vil finne veiene hit kommende fredager.

– Vi forventer at dette vil vokse, etter hvert som folk blir klar over at vi skal stå her hver fredag for å fremme våre krav, som er at politikerne må komme med nye og troverdige tiltak mot klimaendringer, sier Hoff.