Sier Liv Hanne Haugen om invitasjonen hun og Øystein Blix fikk fra den franske pianisten og komponisten Thierry Girault.

Fant Tromsø

Han som googlet og fant Tromsø og ei perfekt, lita stilling på Musikkonservatoriet som ga han mulighet til å skrive musikk, øve og nyte naturen. Og møte nye mennesker. Og spille.
– Og spille gjorde han. Og heldigvis har jeg gjort det litt i lag med han. Kjempeartig, sier Blix.
Haugen forteller at hun kom inn i bildet takket være en invitasjon fra Rebeka Konc og hennes prosjekt Artist Meeting Point:

Lyd og form

– Hun ønsket å samle musikere, så en gang i uka møttes vi og lagde musikk. Det resulterte i to konserter i Banksalen og det var utrolig artig å få lov til å leke og jobbe og eksperimentere med lyder og form.
Og nå er altså duoen invitert til den franske alpebyen Annecy, hvor Thierry Girault er tilbake i jobben sin på konservatoriet.
– Å reise dit er et ledd i det alle snakker om – internasjonalisering, at vi kommer oss ut i den store verden, sier Haugen, som for de fleste nok er mest kjent som dansekunstner.

- Jeg savner Tromsø masse. Vennene mine der og naturen, skriver Girault i en e-post.

Varmet opp for Boine

– Da jeg bodde i Brussel jobba jeg med en musiker der og vi var oppvarmingsband da Mari Boine kom og spilte i Belgia, så jeg har holdt på med det lenge. Det er veldig artig å ta det opp igjen med så fantastiske musikere, men jeg føler meg som skårunge, ler Haugen.
Under det ukeslange oppholdet skal Haugen og Blix ha tre-fire konsert og gjøre opptak i studio.
– Så vi har noe konkret vi kan jobbe videre med. Vi håper dette er begynnelsen på noe som kan bli større og som vi kan ta andre steder, sier de.

Onde Prince-planer

– Hva tar dere med på turen?
– Vi tar med musikk som jeg har skrevet, en sang som Liv Hanne har laget og så har vi onde planer om å lage en Prince-cover!