Tromsø-forfatteren, som debuterte etter å ha vunnet en manuskonkurranse på Schibsted forlag, er nå ute med ennå en eventyrlig fortelling. Denne er utgitt som E-bok for Kindle lesebrett, og andre plattformer som kan bruke Kindle-appen.

– Det er mye science fiction i det jeg skriver, da passer det egentlig bra å utgi dette som E-bok, fremtida for formidling av gode fortellinger, sier Martenson.

– Samtidig synes jeg jo det er litt trist at papiret taper. Jeg kommer selv fra en bokhandlerfamilie, og har vokst opp mellom bøkene i hyllene på Centrum Libris, som dessverre ble lagt ned i 2007

Gikk rett inn på 1. plass

«Tidevann» gikk rett opp på 1. plass på Amazons avdeling for norske E-bok nyheter da den kom ut 21. mars. Nå er den nede på 18. plass, men Martenson er veldig fornøyd.

Det tar litt tid før jeg får rapporten fra Amazon, men alt tyder på at den har gått bra, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, sier forfatteren.

«Tidevann» er innrettet mot et ungt publikum. Fem tenåringer er på seiltur i Kattegat. En plutselig storm fører til forlis, og de skyller i land på en øy som ikke står på kartet. Det er bare starten på mysteriet, og ungdommene blir kastet ut i et kappløp mot tiden og døden.

Vil skrive på heltid

– Jeg har kalt det for en tidsthriller. Den krysser flere sjangre, og handlingen foregår både i nåtid og fortid. Jeg tenker at fortellerstilen er en hyllest til bøkene om Hardyguttene som mange av oss vokste opp med, sier Martenson.

Den første boka hans, «Skyggespinneren» kom ut i 2014. I mellomtiden har Martenson gjort søring av seg, og flyttet til Oslo. Foreløpig er forfatterskapet hobby, primærinntekten kommer fra butikkjobb på Eplehuset. Etterhvert håper han å kunne skrive på heltid.

– Det er drømmen, og nå er jeg spent på hvordan det går med «Tidevann» blir det en suksess er jeg klar med to oppfølgere. Prosjektet er planlagt som en trilogi, sier Erik Martenson.

LES OGSÅ: Debuterte med romfortelling