Nå laver det ned på fjellovergangen i Troms

VINTEREN KOMMER: Det snør godt på Gratangsfjellet mandag morgen.

VINTEREN KOMMER: Det snør godt på Gratangsfjellet mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Her kommer vinteren snikende.

DEL

I lavlandet høljer regnet ned, men du skal ikke langt opp i høyden før nedbøren går over til hvitt.

På Gratangsfjellet snør det i morgentimene mandag. Det gjør det også på flere andre fjelloverganger i Nord-Norge. Akkurat som advart.

- På Gratangsfjellet og Kvænangsfjellet er det store sjanser for at det kan bli hvitt utover mandagen, sa nemlig meteorologikonsulent Odd Ivar Olsen til Nordlys søndag.

Mer blir det også denne uka. Utover mandagen ber meteorologene om at folk tar hensyn til kjøreforholdene. Snøgrensa kryper ned mot 200 meter, sier meteorologikonsulenten på Vervarslinga i Nord-Norge.

- Mandag kveld minker det til liten kuling. Først på dagen blir det regnbyger, med snøbyger over 500-700 meter over havet. Om kvelden synker denne grensen til 200-400 meter over havet. På kvelden og natta må man ta hensyn til kjøreforholdene i høyden, sier Olsen.

Det er også meldt opp mot kuling i vindstyrke.

I Nordland er det skikkelig vinterlig mandag morgen. Bildet under ble fanget på Statens vegvesens webkamera på Saltfjellet i morgentimene.

Snøen har lagt seg flere steder i Nordland. Her fra Riksvei 77 i Graddis. Meteorologene oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

– Det er kraftige snøbyger flere steder i Nordland, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Justyna Odziczko, til Avisa Nordland.

Artikkeltags