6. februar ble det klart at tromsdalingen «BV» Stenersen skulle vende hjem fra FC København for å bli trener i TIL-apparatet og fysisk trener i landslagsteamet til Ståle Solbakken.

20 dager senere startet TIL en liten fotballbevegelse i Norge og verden for øvrig da de gikk ut og oppfordret til en boikott av fotball-VM i Qatar.

Landslaget har kommet med et budskap om menneskerettigheter, men Norges Fotballforbund har enn så lenge ikke ønsket å bruke boikott som et virkemiddel. Saken skal diskuteres nærmere på et ekstraordinært ting 20. juni.

Stenersen er gjest i den ferskeste episoden av vår fotballpodkast JoMos Kosmos, der han rett i forkant av seriestarten mot Bodø/Glimt er i studio sammen med Martin Skaug, Jonas Høylo Fundingsrud og sportsleder Anders Mo Hanssen.

Der forteller han at han velger å følge forbundet og ikke TIL i saken.

  • Hør hele episoden her:

Hvem er TILs svamp?

– Det er jo et betent spørsmål, medgir 41-åringen, som forklarer sitt ståsted:

– Jeg er ikke redd for å si at jeg ikke er for boikott. Jeg er usikker på om det er det riktige virkemiddelet for de fremmedarbeiderne i Qatar.

Litt mer om det og mye annet får du ved å høre episode 70 av JoMos Kosmos.

Det blir blant annet en liten hilsen fra landslagssjefen, man får høre om hvorfor Stenersen mener det er viktig å forføre – og det blir noen fortellinger om møtet med en beryktet sportssjef i Köln og et godt forhold til superstjernen Lukas Podolski.

Har du lurt på hvem som er TILs svamp eller power-konge? Det kan du også få noen svar på i podkasten.

Finn podkasten

Podkasten JoMos Kosmos handler om lokalfotball generelt og TIL spesielt.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Twitter

Facebook

Soundcloud