Da stjernene troppet inn på Fokus kino under premieren på «Den 12. mann», var det mange som gledet seg til å se dem. Kinoen var fylt av prat, latter og fotografer som var kommet for å forevige verdenspremieren.

Men for én person gjorde arrangementet kanskje særlig inntrykk. Darya Kudari (24) snek seg fram mellom blitzregnet da Thomas «Finger'n» Gullestad entret bygget. 

Engasjementet var til å ta og føle på da han signerte plakaten hun hadde med seg.

- Skikkelig starstruck

- Skal du henge den opp på veggen hjemme?

- Eh. Ja? Åh, nå er jeg skikkelig starstruck!

Selv ser hun fram til å se filmen, og smiler bredt når hun tar med seg plakaten med stjernenes autografer på.

- Kan jeg ta bilde av deg med plakaten?

- Vent! Jeg må få tak i Jonathan først!

(Saken fortsetter under bildet)

- Kaldt fysisk og psykisk

Torkil Stoltz og Nikolai Pedersen har begge tatt sine statistroller i filmen alvorlig. I dag sto de i tysk uniform og ønsket kinogjengerne velkommen i døra - til mye entusiasme og bildetaking fra publikum.

- Hva vi har gjort i filmen? Nei, vi begynte jo jakten på Jan på Sommarøya.

De ser på hverandre.

- Nei, vent... det blir jo Rebbenesøya. Så har vi ransaka gårder, og hatt avhør av noen av de lokale som bodde der, og fulgt sporene gjennom Lyngen, sier Stoltz.

(Saken fortsetter under bildet)

 

- Hvordan var det egentlig å spille nazist?

Svaret kommer kontant.

- Kaldt. Fysisk og psykisk, egentlig.

Begge sier de gleder seg til å se filmen, og at de har hatt fine opplevelser med alle de har jobbet med - også de mest kjente skuespillerne.

Følelsesladet

Etterkommerne av hjelperne Marius og Agnethe Grønvoll fra Furuflaten i Lyngen troppet også opp på premieren. De var sammen med Ottar Pedersen, som møtte Baalsrud under den sagnomsuste flukten til Sverige. Han hadde også en statistrolle i «Den 12. mann».

- Men Ottar. Hvordan var det egentlig å spille i filmen?

- Nesh, jeg hadde jo en bitteliten rolle! Egentlig sa jeg nei til å være med, men de var så flinke til å overtale, sier han og ler.

De sier de er spente på om historien stemmer med det som skjedde i virkeligheten, og om det er mye som er forandret. Kjellaug Grønvoll sier de har diskutert mye mellom seg.

- Når folk spør meg om jeg gleder meg til å se filmen må jeg bare svare at jeg ikke vet. Vi har jo vokst opp med historien, og det kommer veldig nært. Det blir mye følelser, sier hun.