Gå til sidens hovedinnhold

De to turfølgene besto av sju personer - men på hytta var det 11

SISTE: Frivillige redningsmannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors kom i 19-tiden frem til Skarvassbu. Der fant de ikke bare fant et turfølge, men begge turfølgene som ble overrasket av væromslaget henholdsvis ved Storskarvatn og Skarvassbu. Klokken 21.20 rapporterer politiet at redningsmannskaper og turåere har kommet seg ned i Tromsdalen.

Det var sent lørdag ettermiddag at de to turfølgene tok kontakt og ba om hjelp til å komme seg ned fra fjellet. Til sammen besto turfølgene av elleve personer, både voksne og barn, samt to hunder.

- Det dreier seg om turgåere som har blitt overrasket av dårlig vær og bedt om bistand til å bli hentet ned. Det iverksettes utkalling av frivillige for å hente ned personene, melder politiet klokken 17.45.

De to turfølgene besto ifølge rapportene av henholdsvis fire og tre personer.

- Men da våre hjelpere kom frem, var det 11 personer der. To av dem ønsket å være videre på hytta, sier operasjonsleder Lennart Steffensen ved Troms politidistrikt.

- Var det overraskende at det dukket opp fire personer til?

- Nei, vi vet jo at det er en del folk i fjellet.

Nå starter jobben med å få turfolket ned fra fjellet. Det kan ta litt tid i og med at det er ni personer som i utgangspunktet skal ned av fjellet.

- Det er vekslende forhold der oppe, på det verste absolutt null sikt. Så vi konfererer litt med de frivillige.

Kommentarer til denne saken