De starter på topp i årets første Nordlys-sendte TIL-kamp

SPISSDUO: Sigurd Grønli kommer til å operere litt i området rundt og bak Mikael Norø Ingebrigtsen når TIL møter KFUM til Nordlys-sendt kamp lørdag klokken 13.00.

SPISSDUO: Sigurd Grønli kommer til å operere litt i området rundt og bak Mikael Norø Ingebrigtsen når TIL møter KFUM til Nordlys-sendt kamp lørdag klokken 13.00. Foto:

Mikael Norø Ingebrigtsen (23) har vært ute i nesten ett år med skade. Lørdag er han tilbake.

DEL

Lørdag klokken 13.00 spiller TIL sin første kamp under nytrener Gaute Ugelstad Helstrup, når de møter KFUM på Alfheim.

Kampen ser du som Nordlys-abonnent direkte her.

I det som er den første treningskampen etter at koronaviruset stoppet fotballen i Norge har Helstrup plukket ut sin første førsteellever som TIL-trener.

TIL går ut slik mot KFUM (3-5-2): Erlend Jacobsen – Anders Jenssen, Simen Wangberg, Jostein Gundersen – Adam Örn Arnarson, Eric Kitolano, Ruben Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen, Lasse Nilsen – Sigurd Grønli, Mikael Norø Ingebrigtsen.

Keeper Jacob Karlstrøm og Daniel Berntsen sliter med småskader og står over kampen mot KFUM, men ellers er alle tilgjengelige spillere med. Det inkluderer også 15 år gamle Manchester United-klare Isak Hansen Aarøen og unggutten Mikkel Aarseth. Sistnevnte har blitt trukket inn i A-lagets treningsgruppe de siste ukene.

– Utrolig deilig å skulle spille kamp igjen

I lagoppstillingen ser man for første gang Mikael Norø Ingebrigtsen etter at 1996-modellen skadet seg i fjor sommer. Operasjoner og opptrening har tatt tid, men etter en periode der han har trent for fullt er han kampklar igjen.

Et innhopp mot Sarpsborg 08 5. juli i fjor er siste registrerte kamp i TIL-drakt for 23-åringen.

– Det er utrolig deilig å skulle spille kamp igjen – det har jeg lengtet lenge etter. Det skal bli godt, sier Norø Ingebrigtsen til Nordlys.

Målet er å kunne bidra i så mange seriekamper som mulig når sesongen starter med hjemmekamp mot Raufoss 3. juli, og han mener formen er i anmarsj.

– Formen begynner å bli mye bedre. Jeg trener for fullt hver dag, så å si. Jeg har nok litt å gå på i utholdenhet, men det handler bare om å fortsette med å trene og spille kamper – så kommer det også, sier Mikael Norø Ingebrigtsen.

I en litt «hengende» rolle rett bak seg får han denne lørdagen unggutten Sigurd Grønli (19), som er inne i sitt siste år av kontrakten med TIL og håper på flere sjanser enn han fikk under Simo Valakari.

I 2019-sesongen startet Grønli bare én gang i eliteserien for TIL, og han spilte totalt ikke mer enn 132 minutter i seriespillet.

– Sigurd har hatt en oppadgående kurve nå den siste tiden. Det blir spennende å se han fra start i morgen, sier TILs assistenttrener Lars Petter Andressen.

– En pekepinn på hvor vi står

Det er varslet ganske mange bytter på TILs lag i løpet av kampen, og at alle får godt med spilletid.

Gjestene KFUM endte som nyopprykket lag på en svært sterk 4. plass i 1. divisjon i fjor, og spilte kvalifisering om opprykk til eliteserien. Der slo de først ut Kongsvinger, før de røk ut borte mot Start – som til slutt rykket opp etter et drama mot Lillestrøm.

– Det er et godt lag, og de har vel tanker om å prøve å rykke opp i år. Det er absolutt en pekepinn på hvor vi står for øyeblikket. Det gleder vi oss veldig til, sier Lars Petter Andressen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken