- Vi har satt sammen et lag med nye spaltister på våre plattformer, deriblant Nordnorsk Debatt. Det er markante stemmer som gjennom ulike ståsted og erfaringer har bred kunnskap om både Tromsø og Nord-Norge, sier politisk redaktør Skjalg Fjellheim.

Han håper Nordlys-spaltistene både vil engasjere og bringe ny kunnskap inn i samfunnsdebatten.

- Nord-Norge har fantastiske muligheter med rike ressurser, et mylder av ideer og pågangsmot, og et lønnsomt næringsliv. Men det finnes også utfordringer vi ikke kan lukke øynene for, ikke minst med hensyn til befolkningsutvikling. Det påvirker mange sektorer i samfunnet. Her trenger vi å løfte perspektivene gjennom aktiv meningsbrytning, sier Fjellheim.

Her er de syv spaltistene:

Lill Sverresdatter Larsen. Nyvalgt leder i Norsk Sykepleierforbund. Bakgrunn som hovedtillitsvalgt ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Har jobbet som førsteamanuensis ved UiT Norges arktiske universitet. Bor i Tromsø.

Roger Ingebrigtsen. Jobber for First House med kommunikasjon og myndighetskontakt. Tidligere politiker og journalist, blant annet VG og Nordlys. Bor i Tromsø.

Per Oskar Kjølaas. Tidligere biskop i Nord-Hålogaland. Samfunnsengasjert, markant motstander av sammenslåingen mellom Troms og Finnmark. Bor i Tromsø.

Jonas Stein. Førsteamanuensis i statsvitenskap ved UiT. Tidligere byråd for Venstre. Medlem i Akademiet for Yngre Forskere. Bor i Tromsø.

Maja Sojtaric. Forskningskommunikatør ved UiT. Musikk- og kulturskribent i Nordlys. Bor i Tromsø.

Line Miriam Haugan. Frp-politiker, tidligere statssekretær i Helsedepartementet, mangeårig styremedlem i Helse Nord. Nå rådgiver og konsulent. Bor på Senja.

(Saken fortsetter etter bildet)

Marta Hofsøy. Fylkestingsrepresentant i Troms og Finnmark for Ap. Jusstudent ved UiT. Vil ha Nord-Norgebanen innom Senja, et fritt Palestina og et grønt Arbeiderparti.