De siste årene er sentrum tømt for folk. Nå skal et nytt selskap snu strømmen

Ordfører Kristin Røymo og styreleder i Næringsforeningen i Tromsøregionen, Stein Winfeldt tror Tromsø sentrum AS vil være et viktig verktøy for å skape aktivitet og et trivelig sentrum. Foto: Ola Solvang

Ordfører Kristin Røymo og styreleder i Næringsforeningen i Tromsøregionen, Stein Winfeldt tror Tromsø sentrum AS vil være et viktig verktøy for å skape aktivitet og et trivelig sentrum. Foto: Ola Solvang

Artikkelen er over 1 år gammel

De siste årene er sentrum tømt for folk. Nå skal et nytt selskap snu strømmen.

DEL

Flere boliger og triveligere gatemiljøer skal puste nytt liv inn i sentrumsområdet i Tromsø. Mandag kveld gikk Tromsø kommune, gårdeiere og næringsaktører sammen om å etablere selskapet Tromsø Sentrum AS.

Kjøpesenterutbyggingen på Langnes har hatt en dramatisk effekt i sentrum. Bybildet domineres nå av turister, mens innbyggerne tilbringer stadig mer tid på Langnes og Amfi-senteret i Tromsdalen.

Levende sentrumsområde

- Vi kan selvsagt ikke tvangsflytte folk til sentrum, men gjennom et målrettet arbeid tror vi det er mulig å skape et levende sentrumsområde som gjør det mer attraktivt å tilbringe mer tid her, sier ordfører Kristin Røymo.

- Flere boliger, mer kultur og attraktive restauranter er noe av det vi tror på som en oppskrift på å få flere mennesker i sentrum. Etableringen av aksjeselskapet Tromsø Sentrum vil forplikte deltakerne til økt samarbeid, sier Røymo.

Stein Winfeldt, som er styreleder for Næringsforeningen for Tromsø-regionen tror et triveligere sentrumsområde også vil stimulere til at forretninger og andre næringsaktører vil ønske å etablere seg her.

- Med denne foreningen vil man få samordnet aktivitetene og tiltakene for å skape mer trivsel, sier Winfeldt.

Milliontilskudd

Samarbeidspartnerne skal pløye betydelige midler inn i prosjektet. Kommunen, gårdeierne og næringsforeningen skal hver bidra med et årlig driftstilskudd på 1 million kroner. De første 2,5 årene skal det i tillegg investeres 2,5 millioner RDA-kroner for å gi prosjektet et skikkelig løft.

- Dette vil gjøre en forskjell. Jeg tror folk flest ganske raskt vil merke at det er en ny giv i sentrum. I tillegg til en oppgradering av fysiske anlegg vil det bli flere aktiviteter. Vi tenker også å utnytte torgene med flere boder, sier ordfører Kristin Røymo.

Veronica Evertsen er valgt til styreleder for det nye selskapet. Stillingen som daglig leder vil bli lyst ut om kort tid.