Gå til sidens hovedinnhold

Frykt, blod og nerver er noe av det du får se i danselinjas nye oppsetning

Artikkelen er over 3 år gammel

Danselinja på Kongsbakken kommer nå med ny produksjon. Denne gangen har de utforsket både innsiden og utsiden av menneskekroppen.

«Fra oksygen til CO2» er navnet på årets danseforestilling, som danselinja på Kongsbakken setter opp 2. november. Årets danseelever har måttet sette seg inn i menneskets anatomi for å gjøre forestillinga komplett. Enkelt har det ikke vært.

Ramona Sørfjell er PR-ansvarlig for forestillinga, og sier det ligger mye arbeid bak både dansene og produksjonen.

- Vi prøver å vise utsida og innsida av mennesket, og gå ordentlig inn i både anatomi og følelser. Vi ville fokusere på det ytre, men også det man kan sette ord på som hjernen eller blodet, sier hun og smiler.

Fokus på fakta

Frykt, hjernen, blodet, nervesystemet og ryggen er noen av de menneskelige delene danseelevene har utforsket, og har koreografert danser som skal tilsvare de forskjellige delene.

- Vi har søkt opp masse faktaopplysninger for at danserne lettere skal forstå hva de skal gjøre, sier Sørfjell.

Det er danserne selv som har produsert, koreografert og danser i forestillinga. Det har vært travelt, men artig og lærerikt. 

Lover overraskelser

Det er elever fra 1. og 3. klasse som står for forestillinga, og totalt er det 19 elever som er medvirkende, tolv fra 3. og syv fra 1. klasse.

- Vi kan nok overraske en del. Det er nok mange ting publikum ikke kommer til å forvente, sier Sørfjell og ser på de andre. De nikker. Produsent Linn Sørensen ler og legger til at gode dansere også er en viktig del av forestillinga.

- Og det blir et bra show! sier de andre engasjert.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Pust har også vært en viktig del i prosessen, samt å finne ut hvilke bevegelseskvaliteter de må ha i de forskjellige numrene. Det vises.

I dansen de viser i blackboksen på Rådstua er temaet «blod», og bevegelsene er flytende og myke. Det er Sørensen og Sørfjell som er koreografene, og de sier det har vært et fokus på å formidle delene av kroppen gjennom dansen.

Mye jobb

Å produsere en egen forestilling er ikke bare bare, og det har disse jentene erfart.

- Jeg tror mange ikke tenker på hvor mye jobb det faktisk er å produsere en forestilling, eller hvor mye penger som er i omløp, sier Sørensen.

Av elevene er det en god del som vil gå videre som dansere - eller kanskje produsenter. Men først er de klare for å gjøre ferdig Høstdans-prosjektet, med to kveldsforestillinger på Rådstua.

- Det begynner å komme seg, ja! avslutter de smilende.

Kommentarer til denne saken