Gå til sidens hovedinnhold

Butikksjefen ble lei av smågodt-krigen. Nå mener kundene dette er tidenes beste idé

Artikkelen er over 3 år gammel

Kunder mener det er tidenes beste idé.

Etter en hard sukkerkrig mellom matvarekjedene for å vinne slaget om Halloween-kundene, rører Coop på seg igjen.

Denne gangen lader de opp med grønt. Torsdag ble et større areal i frukt og grønt-området til Coop Extra i Kroken i Tromsø satt av til plukk-og-miks-disk av smågodt i løsvekt.

Men denne gangen er det ikke sure føtter og karameller, men grønnsaker som skal fylles i posen - over akkurat samme prinsipp som sukkergodteri.

Det skjer bare dager etter at kommunikasjonssjefen i Coop rykket ut i media og proklamerte at kjeden aldri igjen kommer til å starte en godterikrig.

I dagene før hadde matvarekjedene fått ramsalt kritikk fra eksperter på prisdumpingen på smågodt.

- Det er veldig hard konkurranse mellom kjeden i Tromsø. Det har blitt slik at det med jevne mellomrom har blitt krig med billig godteri. Da er det befriende å gjøre noe helt annet, sier butikksjef på Coop Extra Øyvind Nøstmyr.

Vil inspirere

- Vi ønsker å inspirere ved å styre folk til å velge frukt og grønt. Men først og fremst gjør vi dette fordi det er moro å prøve noe nytt, sier han noen timer før butikken stenger etter første dag med grønnsaksstuntet.

- Vi har jo ikke fått så mange tilbakemeldinger fra kunder så langt, for det er jo helt nytt. Men de vi har fått, er veldig positive, sier Nøstmyr.

 

På sosiale medier får Kroken-butikken, som er valgt ut til å teste konseptet, skryt fra kunder:

«Kjempebra tiltak, jeg håper dere fortsetter med det.»

«Fantastisk! Dette har vi ventet på!»

«Tidenes BESTE idé!!!!!»

- Vi har et ansvar

Driftsdirektør i Coop Nord, Raymond Kristiansen, sier kjeden ønsker å vise at de også tenker motsatt - og at de tar alle kunder på alvor.

- Det er ikke slik at det ene utelukker det andre. Vi legger også til rette for dem som vil kose seg med godteri i helgene, sier han.

- Og det neste er at dere fjerner godteriet fra kassaområdet, slik helseministeren Bengt Høie prøvde å få kjedene med på?

- Jeg kommer ikke til å begi meg inn på politikk. Men det blir neppe grønnsaker i smågodtform i kassaområdet. Det egner seg ikke med selvplukk i det området. Men ferdigpakket frukt og grønt i emballasje vil kunne være et alternativ, sier Kristiansen.

- Som en stor aktør, har dere et ansvar om å legge til rette for gode valg?

- Absolutt. Derfor lannonserer vi for  frukt og grønt de fleste dager i året. Og det blir nok en veldig lang stund til neste gang det er krig på smågodt. Min personlige mening er at det ikke er heldig å senke prisen på sukker. Det har vi nok tatt lærdom av, sier Kristiansen.

- Og til helga blir det en godteskål med grønnsaker til Skavlan hjemme hos deg?

- Det blir nok The Voice - og litt av begge deler, både grønt og godteri.

Kommentarer til denne saken