Dag Høybakk er død

DØDSDOM: – Jeg har fått en dødsdom, men ikke en dødsdato, sa den profilerte hotelldirektøren Dag Høybakk i januar.

DØDSDOM: – Jeg har fått en dødsdom, men ikke en dødsdato, sa den profilerte hotelldirektøren Dag Høybakk i januar. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hotelldirektør Dag Høybakk er død, 60 år gammel.

DEL

Dag Høybakk døde mandag morgen, 60 år gammel.

- Vi mottok meldingen om hans bortgang med stor sorg. Våre tanker går selvfølgelig til familien, sier konstituert direktør ved Radisson Blu, Eirik Bergvoll.

Halv stang

- Vi flagger i dag på halv stang for å vise vår respekt, sier Bergvoll.

Dag Høybakk var en profilert og svært godt likt hotelldirektør ved Radisson Blu i Tromsø.

- Vi forsøker nå å ta best mulig vare på våre ansatte. Dag var en veldig godt likt sjef her ved hotellet, sier Bergvoll.

I januar i år, på hans egen 60-årsdag, fortalte han i Nordlys at han hadde fått uhelbredelig kreft.

– Jeg har innfunnet meg med at jeg ikke har så lang tid igjen. Jeg kan leve i ett år. Kanskje to, sa Dag Høybakk til Nordlys den gangen.

Han fikk knappe to måneder. Mandag morgen sovnet han stille inn.

Høybakk etterlater seg fire barn. Tre voksne døtre fra første ekteskap og en liten sønn på fem år med sin nye samboer.

I intervjuet med Nordlys i januar sa han følgende:

– Da jeg ble operert i april tenkte jeg mye på sønnen min. Jeg håpet at jeg skulle få lov til å se ham vokse opp, på samme måte som jeg har fått oppleve døtrene mine vokse opp. Nå har jeg innsett at det går ikke. Da må det i så fall skje et mirakel. Men jeg får ett år eller to til sammen med ham. Det håper jeg i alle fall, sa Dag Høybakk.

Dag Høybakk var realist. Han skjønte alvoret og var ærliug i intervjuet i januar:

– Det er en alvorlig sykdom. All verdens penger kan ikke gjøre meg frisk. Se på Steve Jobs og David Bowie. De hadde samme sykdom. Uansett hvilke ressurser man sitter med, blir man ikke frisk, sa Høybakk.

Stort engasjement for hotellet

Dag Høybakk var hotellmann til fingerspissene. Og helt til det siste ønsket han å birdra på hotellet og være innom kontoret. Han fulgte godt med selv om han var syk.

- 2016 var et bra år for hotellet. Vi hadde masse gjester og har pusset opp mye. Hotellet er i tipp topp stand på alle måter, sa  Høybakk i januar.

Høybakks engasjement for hotellet er lagt merke til.

- Selv i sykdomsperioden var Dag i kontinuerlig kontakt med hotellet. Han var opptatt av hvordan det gikk med både de ansatte og med gjestene. Han hadde et levende engasjement for bransjen spesielt, og ikke minst fårt hotell, sier Høybakk.

Helt siden han ble syk i fjor vår har han vært åpen om sykdommen. Han har gitt oppdateringer på Facebook og fortalt om oppturer og nedturer. Senest lørdag la han ut en statusmelding på sin Facebook-profil sammen med til bilde av det fine været, tatt fra stuevinduet på Kvaløysletta:

"For en fantastisk dag. Sol fra skyfri himmel og hvite vidder. Den som bare har hatt krefter til en skitur. Slik situasjon min har vært for meg de siste uker er jeg egentlig svært fornøyd med 10-12 runder intent i huset. Altså uten ski."

Artikkelen oppdateres

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken