Lørdag møtes BKT og Nyborg i cupfinalen i Domus Athletica i Oslo. BKT ble cupmestre for niende gang i historien da de slo Førde 3-2 i fjor.

Oppgaven med å forsvare cuptittelen er formiddabel. Motstander Nyborg har vært Norges beste lag de siste årene, og BKT har ikke vunnet offisiell kamp mot lørdagens cupfinalemotstander siden 9.februar 2008, for nesten syv år siden.

Tror på seier

– Oi. Det begynner å bli lenge siden. Jeg har aldri vært med på å slå Nyborg, selv. Men vi må være flinke til å nøytalisere tankene om at vi ikke har slått dem. Står vi der med for mye respekt, så har vi tapt på forhånd, sier opplegger Robin Bergheim til Nordlys.

Siden februarkvelden i 2008 har BKT spilt 20 kamper mot Nyborg. Og tapt alle.

– Det er ingen tvil om at Nyborg er store favoritter. Men jeg jeg har tro på at vi skal slå dem. Vi er i bra slag, og var nær ved å ta dem i Bergen denne sesongen (2-3-tap). En gang må barrieren brytes, sier Bergheim.

Verdt alle år med trening

Bergheim avgjorde fjorårets cupfinale mot Førde, da han satte inn det avgjørende poenget etter en dramatisk opphenting fra 0-2 i sett til seier 3-2.

Minnene er sterke.

– Det er uten tvil det største jeg har opplevd som idrettsutøver. Det gjorde alle år med trening så veldig verdt det. Det vil være fantastisk om vi skulle klare å kopierer cupgullet fra i fjor. Og det er det som er målet. Dette er den største enkeltkampen man kan oppleve i Norge, sier Robin Bergheim.

– Vi forbereder oss på at det blir en tøff kamp, og går gjennom alle situasjoner som kan oppstå. Vi skal klare det!