Kampen ser du direkte her

BKT spiller lørdag cupfinale i volleyball mot Nyborg i Oslo.

I fjor vant BKT cupfinalen mot Førde 3-2, etter en dramatisk opphenting. Da ble Robin Bergheim matchvinner, da han satte inn det siste og avgjørende poenget.

- Det er uten tvil det største jeg har opplevd som idrettsutøver. Det gjorde alle timene med trening i mange år så veldig verdt det, sier Robin Bergheim til Nordlys.

Og BKT-oppleggeren bruker jubelscenene fra fjorårets finale som inspirasjon foran årets finale, der klubben kan ta sin tiende kongepokal, og bli første som vinner NM tosifret antall ganger i Norge.

- Det var noe vi hadde jobbet for i mange år. Jeg har sett reprisene av den siste ballen en del ganger. Det hadde vært fantastisk å gjenskape den følelsen lørdag, sier Bergheim.

Ikke minst siden Nyborg er store favoritter. BKT har tapt 20 strake oppgjør mot finalemotstanderen, og ikke vunnet siden februar 2008.

- Nyborg har vært best i Norge i mange år nå. De er ekstremt stabile i prestasjonene, og er et veldig bra lag. Men vi vet at vi kan slå dem hvis vi spiller på vårt beste, sier Robin Bergheim.

Han husker enda følelsen. Og forklarer hvordan han opplevde de avgjørende sekundene.

- Vi hadde et ikke altfor godt mottak på serven, og jeg måtte bare legge ballen ned i hjørnet på Førdes side. Jeg husker at jeg ikke så hvor ballen landet, for det var flere motspillere i veien. Men da publikum på høyre side, altså våre supportere, jublet, så skjønte jeg at den var inne og at vi hadde vunnet, sier BKT-oppleggeren.

Nå drømmer han om reprise lørdag. Og kommer med ukens «understatement».

- Det hadde vært helt greit. Helt ok, gliser Robin Bergheim.