BK Tromsø avanserte til semifinale i NM-cupen på bekostning av 1.divisjonslaget Blussuvoll lørdag.

Mandag ble semifinalene trukket på Norges Volleyballforbund. BKT møter Kristiansund på hjemmebane 7.desember.

En drømmetrekning.

- Ja, vi er veldig glad for å få hjemmebane og kunne spille en så viktig kamp hjemme i Tromsøhallen. Samtidig skal kampen spilles, og Kristiansund har blitt bedre og bedre utover sesongen, sier BKT-trener Edgar Broks til Nordlys.

- Herlig atmosfære

BKT vant NM-cupen i fjor, som utløste enorme jubelscener i Domus Atheltica i Oslo. Sjansen for å kopiere den bragden øker gjennom at BKT unngikk storfavoritt Nyborg, som spiller i den andre semifinalen mot Koll.

- Vi tror jo sjansen øker med å ha hjemmebane. Det er noe ekstra å spille med et entusiastisk publikum i ryggen. Det er ingenting som er så artig som det. Det er knyttet stor spenning til slike kamper, og det er en herlig stemning og atmosfære rundt de. Vi gleder oss veldig, og det er stor glede internt over å kunne spille en så viktig kamp foran eget publikum, sier Broks.

- Nå håper vi at så mange som mulig møter opp og støtter oss.

Overtak

BKT har også et godt tak på semifinalemotstanderen, og vant overbevisende 3-0 tidligere i høst i Tromsøhallen.

Også i fjor gikk de seirende ut av duellen mot Kristiansund på hjemmebane, da med 3-1.

- Det er et lag vi har hatt et godt tak på, men vi vet at de svinger veldig. De har spillere på laget som kan gjøre livet surt for oss. Vi vet at vi må være på topp om vi skal ha mulighet til å spille en ny cupfinale, sier Edgar Broks.