Consto deltar i ombyggingen av verdens nordligste vindpark

Foto:

DEL

Consto Anlegg Nord skriver i en pressemelding tirsdagmorgen at de har inngått avtale med byggherre Finnmark Kraft om å delta i arbeidet med å oppgradere Havøygavlen vindkraftverk i Måsøykommune.

- Consto Anlegg Nord har i lengre tid arbeidet med utvikling og optimalisering av prosjektet, og det er svært gledelig at vi endelig kan kunngjøre at vi har vunnet konkurransen, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord, Fredrik Okkenhaug, og legger til:

- Det har stor betydning for oss å delta i dette prosjektet. Dette er et fremtidsrettet prosjekt, både sett i forhold til at det vil bidra til vekst i lokalsamfunnet og sett ut fra et fornybart perspektiv.

Consto Anlegg Nord har fått i oppdrag å oppgradere eksisterende veinett, lage fundamenter til vindturbinene, etablere kranoppstillingsplasser, internt fiber og 22kV-nett i park, lager og riggplasser. I tillegg skal de gamle turbinfundamentene, veger og plasser som ikke er i bruk lenger tilbakestilles, skriver Consto i pressemeldingen.

Havøygavlen vindkraftverk ble etablert i 2002 og skal nå oppgraderes. Turbinene skal skiftes ut og erstattes med ni nye og kraftigere turbiner, og området skal gjenbrukes og oppgraderes.

Detaljprosjekteringen har startet, og oppstart på arbeidene blir våren 2020. Ferdigstillelse er i 2021, skriver Consto.

- Vi ser frem til å være med på å videreutvikle verdens nordligste vindpark. Vi har satt sammen et meget kompetent team, og vi gleder oss alle til å ta fatt på oppgaven, sier Kristian Tollefsen, anleggsleder i Consto Anlegg Nord.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken