Gå til sidens hovedinnhold

Tror Fotball-Troms styrket Chuks sjanser for å få bli i Norge

Artikkelen er over 5 år gammel

Fotballpresidenten rørt av måten fotballen reagerte i Chuks-saken.

Hendelsen som preget Fotball-Troms mest i forrige uke var arrestasjonen og den ventede utsendelsen av Skjervøy-spilleren Chuksonyedika Agbakwue. Chuks fikk bli, midlertidig, i påvente av ny gjennomgang av saken.

Fotballpresident Yngve Hallén, som var i Tromsø onsdag i forbindelse med NFF-styremøte i Ishavsbyen, tror måten lagkamerater og motspillere reagerte og agerte på rundt Chuks-saken, styrker sjansene til nigerianeren for å få bli i Norge.

– Vi kan ikke blande oss i regelverket, og må forholde oss til myndighetene. Men jeg tror det er viktig at idretten forholder seg til at det er mennesker det handler om. Det har stor betydning overfor politikerne som tar beslutninger at de ser at dette ikke bare er tall på et papir. Det handler om mennesker, som noen er glade i, sier Yngve Hallén til Nordlys.

Han ble kjent med saken gjennom media. Og har fått mer innsyn etter at han møtte representanter fra Troms Fotballkrets. Hallen hyller reaksjonene og aksjonene som ble gjort.

– Jeg blir rørt av slike historier. Når alle lag stiller med nummer 14 på ryggen, det er en sånt engasjement som skaper stolthet. Det er mennesker det handler om. Det engasjementet er ektefølt. Det handler om kompisen, medspilleren og motspilleren. Det handler ikke om en Dagsrevy-sak, men nærhet og mennesker vi er glade i. Det betyr veldig mye, at vi får det perspektivet, sier fotballspilleren.

Og tror saken har styrket mange.

–  Lagkamerater og motspillere aksepterer at du gjør en feil. Regelverket gjør ikke det. Det er ikke sikker du vinner den saken, men du vinner noe medmenneskelig. Det betyr mye for de som står opp for den personen, ikke bare for den som må reise. Det gjør noe med stoltheten, sier Hallen.

 

Kommentarer til denne saken