Gå til sidens hovedinnhold

- Gamlinger som denne er litt sære og trenger ekstra oppmerksomhet

Artikkelen er over 6 år gammel

Men gir bedre avkastning enn høyrekontoen, sier eieren.

Svein Einar Lorentzen fra Bardufoss la ut den 81 år gamle Chevrolet-en på finn.no mest for å sjekke ut interessen. Den lot ikke vente på seg.

- Ja. Og det har vært både seriøse og mindre seriøse interessenter. Det som er sikkert er at det er et voksende miljø og interessen for "gammelbil" nok er stigende. Og så er det nok slik at å plassere penger i et objekt som denne mest sannsynlig gir mye, mye bedre avkastning enn hva en hvilken som helst høyrentekonto kan friste med, sier Lorentzen.

165.000 kroner

Den lekre Chevroleten, en Coach fra 1934 som har kjørt drøyt 123.000 kilometer har en salgspris på 165.000.

Også han fant den på finn.no.

- Den ble kjøpt raskt og greit - usett - i Bærum av alle steder.

- Hadde jeg hatt en egen plass å lagre bilen i den mørke årstida, hadde den nok blitt værende. Selv om den er grei nok, er det jo med slike gamlinger at de er litt sære og kan trenge litt ekstra oppmerksomhet.

Amerikanske interesser

Lorentzen er alltid hatt en stor interesse for gamle biler. Spesielt amerikanske. Og selv om det kan være mye arbeid med veteranbiler, har ikke denne skapt ham for mye hodebry.

- Nei, egentlig ikke.  Jeg har en kompis med verksted så der fikk den nye oljer og en sjekk. Jeg har hatt av toppen for kontroll av blant annet  ventiler og den originale radiatoren takka for seg,  så det ble bestilt en ny en.

Det er mulig i finne deler også til slike gamle doninger.

- Noe er i sirkulasjon i Norge, noe finnes i USA, og det er alltid noen i miljøet som har særdeles god kunnskap og oversikt.

Ikke mange i Norge

Han er ikke sikker på hvor mange Coach-er det finnes i Norge, men noen er det.

- Det er nok flere. Noen er brukt for å bygge "hot-rodder" av og det er jo greit nok. Denne mener jeg personlig er for "fin" til å begynne å kutte i, men hver sin smak. Bilen ble for øvrig solgt ny i Norge i 1935 til en disponent i et firma på Hamar. Originalt vognkort foreligger. Og nyprisen var i overkant av 4500 kr.

Lorentzen har ikke brukt bilen til noe spesielt, og nå er den altså i ferd med å bli solgt.

Kommentarer til denne saken