Lørdag denne uka arrangeres en korona-justert miniversjon av «Stafett for livet» på Charlottenlund i Tromsø.

I utgangspunktet skulle stafetten pågått i et helt døgn. Nå blir det i stedet en innholdsrik time på løpebanen på Charlottenlund. Et arrangementet som streames direkte på Nordlys.no kommende lørdag.

– Målet er for det første å sette fokus på kreftsaken. Det andre er å vise det som skal skje til neste år gjennom dette arrangementet, sier stafettleder Tom Høgli til Nordlys.

– At vi har 24 deltakere er et symbol på et 24-timersarrangement. Målet er å gi folk en smakebit på hva de kan være med på til neste år, da ønsker vi hele byen med.

«113»-stjerne på startstreken

På deltakerlisten finner man både politikere, idrettsprofiler, næringslivstopper, helsepersonell og personer med tett befatning med kampen mot kreft.

Charles Aune-Lundberg, god kjent fra både sesong 1 og 2 av den populære NRK-serien «113» skal delta.

– Jeg hadde egentlig ikke tid til å gjøre det der, men så tok jeg meg tid likevel, når man ble spurt og det var et så godt tiltak. Det er hyggelig å bli spurt, sier han til Nordlys.

Som ambulansefagarbeider i godt over 20 år har bardudølen har mange møter med kreftsykdommen i jobbsammenheng.

– Det er en del av hverdagen vår å være sammen med de som har kreft. Etterhvert får de behov for å være med oss for å få hjelp til transporten. Det er vi ganske ofte borti, sier Aune-Lundberg.

Saken fortsetter under faktaboksen.

Disse deltar på Stafett for livet

Hogne Rundberg

Gunnar Grindstein

Sigurd Rushfeldt

Kenneth Helberg

Vilde Nilsen

Maria Saura Berg

Malin Saura Berg

Jorid Degrstrøm

Marit Bergheim

Lene Rundhaug

Erik Karlstrøm

Stian Aagnes

Espen Renø Svendsen

Guro Skjeggerud

Frank Bakke Jensen

Gudrun Gulldahl

Hakima Mabrour

Kenneth Ruud

Anni Skogman

Gunnar Wilhelmsen

Gro Skaar Knutsen

Ida Jakobsen

Charles Aune-Lundberg

Andreas Joki Arild

– Det jeg har sett er at arbeidet som gjøres utenfor sykehus, av for eksempel Kreftforeningen, er et unikt arbeid og det har veldig stor betydning for dem som får bruk for det tilbudet, sier Charles Aune-Lundberg.

Lørdagens 24 deltakere kan løpe eller gå så mange runder de klarer i løpet av én time på lørdag. Så vil lagenes samlede antall runder gi penger til Kreftforeningens arbeid fra bedrifter som støtter stafetten.

– Jeg synes det er fint. Vi kan velge å gå eller å løpe. Jeg har tenkt å ta meg en liten løpetur da. Jeg skal jogge rolig rundt der og få seg en liten treningsøkt, sier Aune-Lundberg.

– For meg handler det om at man kjenner at man lever. Man skal sette pris på at man lever og kan røre på seg. Det velger jeg å gjøre. Det blir fint å få seg en joggetur der og kanskje slå av en prat hvis det er mulig.

Rørende øyeblikk

I høstens første episode av «113» fikk man se en følelsesladet side av ambulansefaget da Nina Rossing fra Kvaløya fødte sitt fjerde barn med tv-kameraene tett på. Charles og kollega Kristina Simonsen måtte begge felle noen tårer da fødselen skjedde.

– Det er noe av det fineste man kan være med på. Vi er helt vanlige mennesker som er på jobb der. Det er ikke rart at det blir emosjonelt der, når det er noe så stort som skjer. Det er helt naturlig, vi blir berørt på alle måter i den jobben vi gjør. Det er ikke til å unngå at det blir sånn. Det er bare fint å kjenne på det, sier Charles Aune-Lundberg.

Han skryter av både NRK, pasienter og pårørende for at den sterke tv-serien har vært mulig å lage.

– Det har vært fint å være med av flere årsaker. NRK har greid å gjøre dette på ordentlig og ta det på alvor. Jeg føler at de har fått vist det jeg føler vi jobber på en god, fin og realistisk måte. Jeg synes det er fint at det blir litt folkeopplysning rundt det. Det er et helt unikt innblikk vi får når pasienter gir oss lov til å dokumentere dette, for vi er og skal være en veldig taushetsbelagt tjeneste, sier Charles Aune-Lundberg.

Lørdagens stafett vil kommenteres av Geir Ringvold og Alexander Rindestu.