Gå til sidens hovedinnhold

Cecilie håper å kunne samle inn 36.000 for å berge unghunden Darwin

Artikkelen er over 6 år gammel

HARSTAD/TROMSØ (Nordlys.no): Søndag startet Dyrebeskyttelsen Norge, Tromsø ei kronerulling for unghunden Darwin som kom til dem via Mattilsynet. Han lider av en tilstand som heter patellaluksasjon i begge bakbena. Allerede er det ene bakbenet operert, og snart skal det andre til pers. Problemet er bare at operasjonene beløper seg til 36.000 kroner totalt. Noe som er mye penger for en frivillig organisasjon. Derfor ble det søndag satt igang en innsamlingsaksjon for å berge hunden.

– Han er en ellers frisk og glad hund. Operasjonene har gode prognoser, og vi synes det er riktig å gi han en sjanse til å få et langt og godt liv, sier Johansen.

iTromsø omtalte saken først.

Nysgjerrig krabat

Darwin lever nå i et fosterhjem hvor han blir tatt vare på. Dyrebeskyttelsen mottar daglige oppdateringer om hvordan den unge hannhunden har det.

– Han er livsglad, nysgjerring og vil være med på det meste. Etter operasjonene, som forhåpentligvis er vellykket begge to, så er målet at han skal kunne fungere uten smerter som hunder flest, sier Cecilie Johansen som er styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge, Tromsø.

Penger

Hun har lagt ut kontonummeret til Dyrebeskyttelsen på deres Facebooksider. Mange har meldt sin interesse, og sier de vil eller allerede har donert penger.

– Hvor mye som er kommet inn vet vi ikke ennå. Vi håper at vi får inn såpass mye at det dekker begge operasjonene, sier Johansen.

Les mer om kronerullinga, og hvordan du kan donere penger til operasjonen.

Kommentarer til denne saken