Håper å bli enig med Pascoe

I PERMISJON: Kommunelege Carol Pascoe er opprinnelig fra Zimbabwe og kom til Norge for å studere medisin.

I PERMISJON: Kommunelege Carol Pascoe er opprinnelig fra Zimbabwe og kom til Norge for å studere medisin. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lyngen kommune jobber fortsatt med å overbevise den populære kommunelegen Carol Pascoe om at hennes fremtidige virke fortsatt ligger i kommunen. Pascoe har jobbet 20 år i kommunen, men etter at henne og hennes kollegers fastlegeavtale  ble sagt opp, har det hersket tvil om Pascoe kommer tilbake.

Pascoe er nå ute i en fire måneders permisjon.

I en uttalelse fra kommunen sendt ut i dag, sier rådmann Leif E. Lintho at målet er å få på plass nye avtaler for fastlegene med legekontoret.

I et intervju med Framtid i Nord sa hun blant annet nylig at "Lyngen kommune sa i desember 2013 opp den økonomiske delen av min fastlegeavtale med virkning fra 31.desember 2014. Det er fortsatt ikke inngått ny avtale. Den andre forklaringen er at interne forhold ved legekontoret har gjort det umulig for meg å drive min fastlegepraksis slik jeg ønsker og til det beste for mine pasienter."

Det økonomiske bakteppet var et kommunestyrevedtak om reduksjon av driftskostnadene ved legekontoret på Lyngseidet. De eksisterende avtalene med legene ble sagt opp og man har ønsket å signere nye. Det har man ikke lyktes med.

- Lyngen kommune ønsker at disse avtalene skal være i henhold til sentrale avtaler som er fremforhandlet mellom Kommunens sentralforbund og Den Norske Legeforening. Ledelsen har forståelse for at denne situasjonen kan oppleves som vanskelig for de legene det gjelder, men forventer at de også bidrar til en snarlig løsning, skriver Lintho.

Pascoe pekte også på interne forhold på legekontoret.

Hva det går ut på, vil ikke Lintho kommentere.

- Interne forhold kommenterer vi ikke i media. Men vi vil forsikre om at vi tar saken alvorlig og at vi jobber med å finne en god løsning for alle parter.

LES OGSÅ: Kan være slutt etter 20 år

Avslutningsvis sier kommuneledelsen er at de er svært tilfredse med Pascoes jobb, og at de ønsker henne velkommen tilbake etter endt permisjon. De opplever at partene har en fin dialog og de ikke oppfatter det som en konflikt.

Artikkeltags