Gå til sidens hovedinnhold

Byrådet debatterte Tromsøbadets skjebne

Artikkelen er over 5 år gammel

I et dokument som mandag overleveres byrådet i Tromsø antyder Tromsø kommunes administrative toppsjefer at å plassere det nye badeanlegget på Templarheimen kan være en tabbe.

De skriver:

«Hensyn til et høyest mulig besøkstall, at publikum skal kunne komme til anlegget med kollektiv transport, gange eller sykkel, tilsier at badeland bør ligge der tilgjengeligheten er høyest i kommunen, det vil si i sentrum. Dette hensynet forsterkes ytterligere dersom badeanlegget skal være det eneste basseng/badetilbudet i kommunen.»

Se også: Kommunetopper med sjokkmelding: Det nye badelandet i Tromsø er planlagt på feil sted

Klokken 14.00 ble saken diskutert i byrådskonferansen, da politikerne for første gang møttes og diskuterte den foreslåtte reguleringsplanen Nordlys sendte direkte fra debatten.

I byrådsmøtet erklærte byrådsleder Kristin Røymo at hun trodde ulempene ved Templarheimen var "overkommelige".

- Jeg ser at det utfordrer oss på veldig mange måter. Det utfordrer oss på våre mønstrene for bevegelse. Vi kjører til Templarheimen i dag, og tar skiene ut av bilen. Hvis det skal gjøres annerledes, må det bety nye strukturer. Det må blant annet bety at vi får Troms fylkeskommune med på en ganske ekspansiv utvikling av kollektivtilbudet til Templarheimen.

Hun vektla samtidig fordelene ved Templarheimen, blant annet at det vil gi et stort løft for idretten i Tromsø.

- Fordelene er veldig godt beskrevet av Idrettsbyen Tromsø, som har gjort et formidabelt arbeid med å samle idretten om løsninger. Det er mange arenaer som ligger inne i dette prosjektet, sa Røymo.

Byråd for byutvikling, Ragni Ramberg (Ap), oppfordret til at de seks ukene før saken skal til offentlig ettersyn brukes til en debatt om Tromsøbadets plassering.

- Jeg håper at vi kan få en debatt nå som ikke er preget av omkamp og polarisering, men at vi kan få en åpen debatt basert på dette fagnotatet. Er vi kommet til point of no return, eller er vi ikke det?

- Hva er fordelene, hva er ulempene? Er det noen løsninger som vi ikke ser enda? Nå går toget. Seks uker; meld dere på. Jeg mener dette faggrunnlaget gir et godt utgangspunkt for en sånn diskusjon, sa Ragni Ramberg.

Byrådet besluttet å legge saken ut til ettersyn, noe de etter all sannsynlighet stadfester i et vedtaksmøte torsdag i neste uke. Først etter seks ukers offentlig ettersyn kommer planen opp til politisk behandling.

I mellomtiden vil trolig debatten om plasseringen pågå for fullt.

Kommentarer til denne saken