Både i antall påmeldte og i antall unike starter håper de å være større enn tidligere. Og de er på god vei.

Selv om de har valgt å starte løpesesongene tidligere enn noen gang før, har de allerede over 460 forhåndspåmeldte.

– Det ser bra ut og ennå er det en del bedrifter som ikke har sendt sine felles påmeldinger. Jeg tror vi bikker 500 til den 3. april, sier Ole Morten Ekanger.

Han er daglig leder i Tromsø og Finnmark bedriftsidrettskrets, som er de som arrangerer Tromsøkarusellen.

Han håper på flest mulig forhåndspåmeldte og lokker med mange premier for de som er tidlig ute. Dette fordi det gir bedre arbeidsvilkår og mindre kaos før start på første løpet når flere har meldt seg på og hentet sitt startnummer på forhånd.

3. april har de arrangement på Jekta hvor startnummer deles ut og man kan vinne premier.

– I fjor deltok 650 personer. Målet i 2014 er 1000 deltakere. Vi planlegger for 250 deltakere per løp og totalt cirka 5.000 starter, forteller Ekanger.

I år har de utvidet sesongen og antallet løp. Totalt kan man være med på 21 løp i årets Tromsøkarusell, og løpene fordeler seg over hele Tromsø – fra Krokenmila, via terrengløp i Tromsømarka til Halvmaraton på Håkøya. På tvers av Tromsøya I tillegg har e flere nye trasser.

Blant annet et løp på tvers av Tromsøya fra nord til sør. Starten blir ved Remiks og målgang blir ved museet på Sydspissen. Det løpet prøvde de først å få arrangert i fjor høst, men i år er det inne på lista.