Slik gikk det da skole arrangerte vikingdag

Artikkelen er over 4 år gammel

SE VIDEO: Gjørm, øl og kvad blant elever.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Dette har vært en tradisjon siden 1987, og er kjempeartig. Vikingdagen er årets høydepunkt, sier elev Hanna Lisa Rothfuchs som sitter i ledelsen.

I strålende sol og rundt 8 grader gikk elevene ved Tromsdalen videregående skole i Tromsø fra stasjon til stasjon for å sanke de verdifulle poengene som sikrer dem førsteplassen.

Blant årets utfordringer var tautrekking, svømming i Tromsdalselva, gjørmebryting, mjødstyrting, kleslenke, sekkehopp og kamprop.

– Det er mye jobb å sette sammen Vikingdagen. Vi har rundt 7.000 kroner i budsjett, og jobber mye med sponsorer. Blant de største utgiftene er scene, lyd og lys som vi setter opp i Tromsdalshallen, fortsetter Rothfuchs.

– Vært flinke

Hun kan fortelle at de fleste er positive til den tradisjonsrike dagen.

– Vi er rundt 600 elever som deltar, og det er veldig få som ikke vil være med. Tilbakemeldingene er utelukkende positive, og jeg synes vi har vært flinke, forteller Rothfuchs.

Ved kvadstasjonen står norsklærerne Alf Lund og Stein Elvevold.

– Her skal elevene framføre et vikingdikt de har laget selv, og det må være gjennomført. Kriteriene er innhold og form, antall deltakere, og engasjement, forklarer de.

Ingen bønn

Snart kommer 2STA og framfører kvadet «Blodhevn», men sangen står kun til karakteren seks av ti hos de kritiske dommerne.

– Dere mangler allitterasjon i sangteksten, forklarer Lund.

– Men det er jo deres mening, svarer elevene.

– Bli norsklærer så kan du også stå her, parerer Lund og manifesterer resultatet i notatene.

Proffe kostymer

Anne Ragnhild Fause, Ingrid Sofie Nymo og Ella Kristin Olsen tok vikingtemaet på høyeste alvor og hadde iført seg usedvanlig gjennomførte kostymer.

– Jeg har kjøpt antrekket mitt på vikingdagene på Borg. De to andre har laget dem selv, sier Fause.

Artikkeltags