Start videoen i vinduet over

– Her skal vi lage en skikkelig park som skal brukes både sommer og vinter. Vi skal utlyse en konkurranse for å få inn innspill fra befolkningen til hva vi skal brukes pengene på, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

Sammen med idrettsbyråd Jonas Stein forteller at de skal investere fem millioner i friområdet. Nå vil de har folkets forslag til hvordan Charlottenlund skal tilrettelegges.

SE OGSÅ: Byråd Stein prøver miniski... og ender opp på trynet.

Vil ha økt aktivitet

– Det ligger veldig godt til rette for aktivitet her allerede, spesielt om vinteren er det godt brukt. Nå ønsker vi også å legge til rette for økt aktivitet her også om sommeren. Derfor utvider vi Tromsømarkaprosjektet til også Charlottenlund.

Jonas Stein har selv mange minner fra Charlottenlund fra barndommen.

– Som ivrig bruker av hoppbakken her i min barndom må jeg si at jeg savner en slik en. Jeg håper vi kan få til en liten hoppbakke her slik at folk også kan hoppe på ski. Det er en viktig del av det å rekruttere til idrett.

Han minnes hopp på rundt 15 meter i Charlottenlundbakken, men tviler på at han kommer til å sveve langt dersom en ny hoppbakke seer dagens lys her opp.

–Det var rimelig hodeløse greier vi holdt på med. Nå holder det å kjøre over kulen, flirer han.

Tok utfordring

Men selv om han kalte barndommens stunt for hodeløs, tok han utfordringen om å vise sine skikunster på miniski.

Iført pensko og dress gikk det som det måtte gå. Resultatet ser du i videoen øverst i saken.

Hilmarsen var imponert over gutsen, men syntes ikke kollegaen kom seg spesielt langt før det gikk galt...

Han har også hoppet litt på ski i barndommen – men holdt seg mest i Grønnåsen.

– Vi var med slalåmski å hoppet i hoppbakken, husker jeg. Det var ikke alltid like populært.

Hjertet i Tromsømarka

De to politikerne framhever Charlottenlunds unike beliggenhet like ved lysløypa og nært mange bydeler. For mange blir det et naturlig turmål.

– Charlottenlund er ei fantastisk perle. Det er få plasser man kan se til begge sider av øya og man har fantastiske solforhold her. Når vi ruster dette opp kan det bli selve hjertet i Tromsømarka, sier Jonas Stein.

De to ser for seg mange muligheter.

I fjor høst ble det anlagt treningspark nede på sletta. Det er god plass til flere ting. Kanskje både flere bålplasser og større akebakke. For der er det tidvis svært trangt på godværsdager.

– Mulighetene er mange og det er nå man har muligheten til å påvirke, sier de to.