Gå til sidens hovedinnhold

Så enkelt kan du slå sammen tur og lek

Artikkelen er over 8 år gammel

I samarbeid med Tromsø kommune vil BUL Tromsø gjøre orientering til folkesport.

Derfor er det nå hengt opp 100 poster fordelt på sju forskjellige løyper over hele Tromsøya.

Kart kan man laste ned ved å følge link fra både BUL og kommunens nettsider – eller hente direkte til mobil eller nettbrett.

Og så er det bare å ta turen ut i skogen.

Her finner du kartene: Turorientering

– Dette er et lavterskeltilbud med gode kart, og postene henger ganske nært hverandre, forteller Ola Engelsen i BUL Tromsø.

Spennende

Han har selv mange minner fra turorientering gjennom hele barndommen og sier det var en stor grunn til at begynte med orientering som idrett.

– Turorientering er en spennende måte å gå på tur på. Det er dessuten veldig gøy for ungene å lete etter postene, og man lærer mye både om å lese kart og å finne fram, sier Engelsen.

100 på øya er bygd opp etter modellen fra Ti på topp, og det er mulig å registrere turene man går med koder som finnes på postene.

Kommunen forteller at de har fått penger til prosjektet gjennom Direktorat for naturforvaltnings nærmiljøsatsing.

Henrik Romsaas fra Tromsømarkaprosjektet legger til at det vil blir trukket premier blant alle som deltar.

Vil vise fram naturen

– Formålet er å få vist fram naturen i Tromsø, og ikke minst at det finnes sinnssykt mange muligheter ut over lysløypa, sier Romsaas.

Løypene trekker som over hele Tromsøya fra nord til sør, men felles for alle er at de tar utgangspunkt i skoler.

– På den måten kan de også brukes i skolesammenheng etter ferien, sier Romsaas, som håper mange tar utfordringen og prøver ut løypene.

BUL Tromsø er med på dette for å lokke flere ut i den flotte Tromsø-naturen, og ser også på det som et mulig rekrutteringstiltak.

– Jo flere som får øynene opp for orientering, jo bedre. I vår hadde ny nybegynnerkurs for barn og hadde over 40 deltakere, , sier Engelsen.

Kommentarer til denne saken