Ragnhild Opsahl (26) skal lede denne menigheten

Ragnhilde Opsahl (26)

Ragnhilde Opsahl (26) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nypresten bobler over av energi i drømmejobben.

DEL

KROKEN: – Det er et kjempeprivilegium å jobbe som prest. Jeg gleder meg til å møte alle sammen, sier Ragnhild Opsahl (26).

Hun tiltrer som ny prest i Kroken kirke fra mandag, etter at Gaute Norbye i juni begynte som sokneprest i Kvaløya menighet. Nå blir det to kvinner som styrer gudstjenestene i bydelen, Birgit Lockertsen og henne.

– Jeg gleder meg til å se hvordan Krokens innbyggere bruker kirken. Den er en synlig del av bydelsbildet, og er en veldig bra kirke å starte fast jobb i, synes Opsahl.

Fra byen

Den nyutdannede presten tok sine to første år av teologiutdanningen i Tromsø, før hun fortsatte i Oslo. Nå har hun flyttet tilbake til hjembyen.

– Det var ikke planlagt å bli prest, men det er det jeg vil. Det er et givende yrke, og jeg får brukt hele meg, sier Bjerkakerjenta.

Under utdanningen har hun vært praktikant i Lenvik og Grønnåsen kirke. Der har hun fått erfare at få dager er lik.

– Det er mange samtaler, men også mye annet. Det er organisering, strategi, planlegging og framføringer. Det er mangesidig og allsidig, sier Opsahl.

– Det handler om å lytte, være tilstede og delta i livet til de som ønsker det.

Tilfeldigheten rår

26-åringen kommer fra en klassisk folkekirkefamilie, og deltok i Ten Sing i Tromsø domkirke i flere år. Men at hun startet på teologiutdanningen var mer tilfeldig enn som så.

– Jeg søkte på fysioterapi, men kom ikke inn. Jeg studerte et år med religion, før jeg ville lære meg gresk. For å gjøre det i Tromsø måtte jeg gå teologi, så da ble det bare sånn. Og her er jeg, ler hun.

Utrolig smilende, oppmerksom og høflig. Til tross for at det bare var to søkere på den ledige stillingen som kapellan, er det ikke sjokkerende at Opsahl fikk jobben.

– Jeg er nok en av de yngste prestene i Tromsø. Det er faretruende få som vil bli prest, og det er mange som undrer på hvorfor jeg vil bli det. Men det føles riktig, både yrket og byen, sier hun.

Artikkeltags