BYAVISA TROMSØ: I februar slo narkoavsnitttet til Troms politidistrikt til mot det som skulle vise seg til nå å være Nord-Norges største plantasje for marihuana gjennom tidene. I en enebolig i Tromvik på Kvaløya drev to menn på 30 og 35 år storstilt produksjon av planten over flere år.

Mandag bekrefter lederen for avdelingen, Yngve Myrvoll, at de har gjort nye framstøt mot gromiljøet i Tromsø.

LES OGSÅ: Dette fant politiet i kjelleren i eneboligen

- Vi har hatt ytterligere to saker. Begge er enkeltstående saker, og ingen har tilknytning til beslaget i Tromvika, forteller han.

Fant 60.000 kroner

Begge sakene skal være i mindre størrelsesorden enn storbeslaget på Kvaløya. Det var den 13. februar at politiet slo til mot en leilighet i området Stakkevollan/Skattøra.

- Vi pågrep en mann i 40-årene og beslagla en del marihuanaplanter, dyrkingsutstyr og 60.000 kroner i kontanter. Det er helt klart vært produsert for videresalg, sier Myrvoll.

LES OGSÅ: - Vi stusset over all den dyre plantejorden de hadde - nå er det vel tydelig hva den er brukt til

I tillegg har politiet også aksjonert mot en sentrumsbolig i nordbyen i Tromsø.

- Der arresterte vi en mann i 20-årene med adskillig mer avansert dyrkingsutstyr. Blant annet hadde han et eget dyrkingstelt i leiligheten med flere 400-wattslamper, viftesystem, kullfiltere og store mengder jord og lecakuler.

Kartlegger gromiljøet

I sentrumsleiligheten fant de også større mengder tørket og ferdigprodusert cannabis klart for salg. Narkoetterforskerne tok også med seg rundt ti gram med den psykoaktive soppen Spiss fleinsopp, og 8.000 kroner i kontanter.

LES OGSÅ: Dette var en stor narkoplantasje - så banket politiet på døra

- Tromviksaken skiller seg seg ut som en stor og omfattende sak. Disse to andre er mindre, men vi kartlegger kontinuerlig gromiljøet i Tromsø, som vi mener har et stort marked. Det både smugles inn til byen og gros lokalt. Nå venter vi på analyse og veiing av beslagene fra Kripos.

Begge mennene er nå løslatt, og siktet for brudd på straffelovens paragraf 162 1 ledd, som ifølge Lovdata straffes med bøter, samt har en strafferamme på inntil to års fengsel.

Se bildene fra kjelleren her!