Gå til sidens hovedinnhold

På 80-tallet var Stakkevollan nesten ingenting.

Artikkelen er over 7 år gammel

Men så kom Ulrikke, Ingeborg og Ottar.

De var små barn og i første pulje av den enorme utbyggingen av Stakkevollan-feltet på nordsiden av Tromsøya.

Sist lørdag var de tre igjen samlet for å feire Stakkevollan skoles 20-årsjubileum. De tre Tromsø-ungdommene tilhører selve ”urfolket” på Stakkevollan.

Da de ble født på midten av 80-tallet startet utviklingen av en av Tromsøs tettest bebodde bydeler. Før den eksplosive utbyggingen av terrasseleiligheter og hus var Stakkevollan-området mye skog og i all hovedsak et ubebodd område.

Tusenvis av mennesker flyttet gradvis til den nye bydelen som raskt trengte egen skole. Etter flere års planlegging sto den ferdig i 1993.

Gode minner

Året etter kunne Stakkevollan skoles andre førsteklassetrinn starte sin skolegang i de nye lokalene. Ulrikke Forsaa Eriksen, Ingeborg Tåga Grytås og Ottar Fosby Soknes var med på oppstarten, fullførte skoleløpet på Stakkevollan og er nå med for å feire skolens tjue første år.

– Det er hyggelig å være her igjen. Jeg har mange gode minner fra vår skoletid, og mange av lærerne kommer og minner oss på om hvor store vi er blitt, sier de tre 27-åringene.

– Ulrikke er utdannet førskolelærer, og Ingeborg er danselærer på kulturskolen. Man kan nok si at Stakkevollan har formet oss, sier Ottar Fosby Soknes.

Sammen med flere hundre tidligere og nåværende elever, og foreldre fikk de oppleve en minnerik bursdagsfeiring for Stakkevollan skole.

TV-kveld

Skolens historie ble grundig dokumentert gjennom veggavis og film produsert av elevene.

Fra scenen fikk jubilantene servert en ”helaftens TV-kveld”. Byavisa møtte noen av dem som var med på å gjøre dette til en av Stakkevollans beste dager i den unge bydelens historie.

7.-klassingene som sto bak filmen om Isrenna likte prosjektet, selv om det var krevende å bli ferdig i tide.

– Det var veldig morsomt å lage film, og vi har arbeidet både med animasjon og dokumentarfilm. I tillegg har vi lagd veggavis om det samme temaet, sier filmskaperne.

Stakkevollan

Med så mange blide fjes og takknemlige elever, i alle aldre, var det nesten så den unge bydelen skiftet navn til Takkevollan på jubileumsdagen.

Ikke rart rektor, lærere, elever og foreldre som har nedsatt et enormt arbeid for å skape en fin dag var tilfreds.

Kommentarer til denne saken