OL i Norge? NO WAY!

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå vil alle ha protestmerket Gørhild Olsen har laget til OL-lua.

DEL

Gørhild Olsen fra Tromsø har i likhet med mange andre håndtverksinteresserte heklet kopi av OL-lua de norske utøverne bruker i Sotsji.

Men hun gjorde et par justeringer. "R"-en i Norway er borte, og en OL-ring flyttet. Dermed står det "No Way" på strykemerket. Etter at hun la ut resultatet på Facebook har bestillingene rent inn.

- Nå får vi med oss 40.000 hekledamer på protesten, sier Olsen.

SE VIDEO: OL i Norge? NO WAY!

PR-katatrofe

OL i Sotsji har bitt en pr-katastrofe både for IOC og for de som ønsket OL i Oslo. OL i Sotsji skulle vise frem et glansbilde. I stedet ble arrangementet en PR-katastrofe allerede før det startet. Store miljøødeleggelser og underbetalt arbeidskraft ble avslørt. I forkant av OL ble det også oppmerksomhet rundt overgrep mot homofile i Russland, og forbudet mot demonstrasjoner for homofiles rettigheter.

LES EGON HOLSTADS KOMMENTAR: Klart, er det fest, så er det fest, og ikke noen forbanna homofest

Under lekene bruker Norges Idressforbund 12 millioner på å leie en villa i Sotsji der IOC-medlemmer og andre nøkkelpersoner skal overtales til å gi OL til Oslo. Dette vakte sterke reaksjoner, særlig i Nord-Norge med bakteppe i prosessen rundt Tromsøs søknad.

LES OGSÅ:

Da broren til langressløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen døde under OL gikk norske langrennsjenter med sørgebånd. Den norske IOC-representanten Gerhard Heiberg påpekte at dette var i strid med IOC-reglementet, og kalte bruken av sørgebånd "arrogant".

Det fikk kulturredaktør Lasse Jangås i Nordlys til å fyre løs mot Heiberg i en krass kommentar, som har blitt en av de mest leste i norsk pressehistorie:

LES OGSÅ:

Hvem er det som opptrer «upassende», Gerhard?

Denne kommentaren er delt over 80.000 ganger

I etterkant av dette møttes Jangås og Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort til debatt i Nordlys-studio. Hjort forsvarte da Oslos søknad.

LES OGSÅ:

Artikkeltags