BREIVIKA: I april i fjor flyttet Nordnorsk Vitensenter inn i større lokaler på universitetsområdet. Med et bredere tilbud har besøkstallet nådd nye høyder.

- Vi ser en gradvis økning for hver måned, og er veldig fornøyd med den store interessen for senteret, både fra skoler, barnehager og private, sier Tove Marienborg som er direktør på Vitensenteret.

Populær lærdom

Da Byavisa Tromsø var innom var tre av byens barnehager på besøk sammen med Hillesøy skole. Rundt i lokale kunne man se barna fullt opptatt med spennende og lærerrik lek.

- Pågangen er stor, men kalenderen vår er ikke fylt opp. Vi har åpent hele 358 dager i året, og har kapasitet til å ta imot flere, forteller direktøren.

Vitensenteret tilbyr forskjellige undervisningsopplegg som oppfyller deler av skolenes læreplan, og skolene kan selv velge tema.

Elevene har også muligheten til å utforske matematikk, naturvitenskap og teknologi på egen hånd eller i aktivt fellesskap.

Bygger egne høyttalere

Barneskoleelevene Elias Ludvigsen, Ruben Rist og Gabriel Enoksen synes det er morsomt med utflukt fra Brensholmen til Vitensenteret.

-Vi liker oss kjempegodt. Det er så masse rart her og som er utrolig morsomt å holde på med, sier guttene for er veldig fornøyd med en annerledes skoledag.

- Seinere skal vi bygge høyttalere. Jeg skal spille Skrillex i mine egne høyttalere. Det blir tøft, forteller Elias mens han produserer energi til en lyspære med bølgekraft.