Lager musikk sammen fra hvert sitt kontinent

PÅ VEI OPP: Ruth Mirsky fra New York og Mads Martinsen fra Tromsø har dannet en ny og lovende elektronikagruppe.

PÅ VEI OPP: Ruth Mirsky fra New York og Mads Martinsen fra Tromsø har dannet en ny og lovende elektronikagruppe. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hun er født og oppvokst i Chinatown New York, er halvt norsk og har sammen med en musiker fra Tromsø dannet den lovende elektropopduoen The Familiar.

DEL

BYAVISA TROMSØ Mye ved Ruth Mirsky (30) er ekostisk for den jevne nordmann. Født og oppvokst i New York City rundt 8,5 millioner andre er hun mer vant til folk og høyhus enn fjell og daler. Samtidig er hun halvt norsk.

Familien på morssiden er fra Tromsø og hun har besøkt byen jevnlig siden hun var liten.

– I Tromsø blir jeg virkelig inspirert. Jeg lader batteriene og nyter stillheten. Samtidig er det masse energi i byen, og mye kreative krefter som jobber sammen. Folk er også veldig generøse her. Tromsø er eksotisk, slår Mirsky fast.

Ganske ukjente

Hun møtte gruppens andre medlem, Mads Martinsen fra Tromsø, for fem år siden. Kjent fra blant annet soloprosjektet The Clean Shaven Grins er han en anerkjent figur i byens musikkmiljø. Allikevel er duoens valg av navn smått ironisk.

– Mads og jeg jobber aldri sammen, og vi har aldri laget musikk i samme rom. Vi har kun møtt hverandre en håndfull ganger. Så da navnet skulle bestemmes ble vi fort enige om The Familiar, forteller musikeren og fortsetter:

Ren magi

– Musikkmagien er der uten å være sammen. Det bare blir veldig bra.

Deres første låt har fått navnet «Dark Eyes» med tilhørende musikkvideo spilt inn i Brooklyn av regissør Carl Christian Lein Størmer fra Tromsø. Singelen er veldig godt mottatt av flere anerkjente musikknettsteder og The Familiar spås en lys framtid.

– Videoen ble sluppet på nett i romjulen, og jeg føler bitene faller på plass. Vår andre musikkvideo er spilt inn i Kattfjord, og slippes i 2014, sier Mirsky.

Nytt album

Etter hvert har duoen planer om å slippe albumet «Rooms».

– Vi må se hvordan ting utvikler seg først, men jeg har på følelsen av dette kan bli stort, og jeg er veldig stolt over musikken vi gjør. Jeg slapp låta og etter tre dager ble den ukens låt i konkurranse med mange store musikkgrupper, sier sangeren som også gjør suksess med gruppen Syvia.

Artikkeltags