Hun starter lengst øst i Vardø. Deretter går turen nordover til Slettnes fyr ved Gamvik, som er det nordligste veipunkt på fastlandet, sørover via Norges kystveier til Vardetangen like nord for Bergen og ender til slutt på Lindesnes i sør.

Ideen fikk hun for snart to år siden da hun hørte et radiointervju med to unge damer som hadde syklet fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør.

– Det ble en liten trigger, og de opplevelsene de fortalte om ville jeg også oppleve, sier Dragøy. Om knappe to måneder går altså startskuddet for den over 3000 kilometer lange turen. Det verste av alt er at hun egentlig ikke er spesielt glad i å sykle.

– Nei, sykling har egentlig ikke vært helt min greie. Men sykkelen er jo et kjekt verktøy for å komme seg fra en plass til en annen, sier Elin Dragøy.

Hun blogger også om forberedelsene til turen på siden Elins verden.

Testturer

Turen har Dragøy planlagt i nesten 2 år. Siden hun ikke er sykkelvant har forberedelsene blant annet bestått av å ta noen testturer i fjor sommer, og nå gleder hun seg stort til seks uker på sykkelsetet.

– Jeg anser meg selv for å være i ganske god fysisk form. Jeg går fra Tromsdalen og til jobb på KSAT på toppen av øya hver dag, løper en til to ganger i uka og så har vi felles spinningtime med jobben hver fredag. Men når veiene blir bar skal jeg begynne å sykle mer, sier Dragøy.

For øvrig gjelder det å planlegge godt, både i forhold til utfordringer som kan dukke opp og ikke minst utstyr.

– Jeg vet helt sikkert at det ikke blir godvær hele veien, så riktig utstyr og gode klær blir viktig, sier Dragøy.

Mye info på blogger

Gjennom forberedelsene har hun oppdaget er det er utrolig mange som sykler Norge på langs hvert år. Det skrives blogger om turene og hun har funnet mye god inspirasjon og informasjon gjennom dem.

Faktisk har hun selv også blogget om forberedelsene til langturen. På den måten håper Elin å kanskje inspirere andre til å sette seg litt hårete mål i hverdagen.

– Jeg gleder meg til å komme i kontakt med folk underveis og til å se nye plasser. Man få et helt annet inntrykk av ting når man sykler. Og så handler det vel mest bare om å ta tida til hjelp. Jeg har beregnet god tid, sier Dragøy, som regner med å sykle mellom 8 og 12 mil per dag. Turen skal hun ta alene, men på noen få etapper er det venner som skal sykle sammen med henne.

Et snev av velvære

– Man blir ganske sliten av å sykle hele dagen, og det er god restitusjon i å få sove godt om natten.

Den beste julegaven hun fikk sist jul kan være den hun fikk av sin mann - syv netter på hotell.

– Jeg har med telt som reserveløsning, men foretrekker å sove innendørs i ei seng. Jeg er 55 år, så det må være et snev av velvære om denne turen skal gå bra, smiler hun.