Som oppstart på sitt dypdykk i arktiske ekspedisjoner og polarhelter arrangerte Ekrehagen friluftsbarnehage utedag for barn og foreldre.

Flere skitalenter fra avdelingen Varden suste forbi i løypesporet som også inneholdt en skiskytterpost i form av en snøballblink. Gjengen viste stor entusiasme i sporet, og mener selv de er den flinkeste avdelingen på langrennsski.

- Vi elsker å være ute. Det er bra for oss, utbryter barna uoppfordret før de tar en runde i full fart. De fleste gikk for grenen fristil.

- Stor suksess

Barnehagen helt nord i Dramsveien har 43 barn, og utedagen er en stor suksess hvert år.

- Dette er alltid en bra dag, og vi har et årlig arrangement der vi inviterer foreldrene og er ute for å grille å kose oss. Fiskemat får vi dekket av Fiskesprell, sier styrer Raina Fjeldavli.

Fiskesprell er et kostholdsprosjekt med mål om økt bruk av fisk og sjømat i barnehager og skoler, og kokkeelevene Tina Bakkevoll og Alexander Soleng Andersen fra Breivika videregående gjorde klart for grilling med lakse- og torskepakker som skulle hives rett på glødende kull.

Drar på ekspedisjon

Barnehagesjefen forteller at de nå skal inn i to prosjektuker med ekspedisjonstema. Høydepunktene er en eksepdisjon til Varden med pulk, hunder og turmat.

- Barna her elsker å være ute, helt klart, og i løpet av ukene skal vi også til Polarmuseet og ishavsskuta Polstjerna ved Polaria, forteller Fjeldavli.