Her brygger de kontor-øl

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Til vanlig programmerer de og jobber med nettløsninger. Men én gang i måneden bytter de ut bøyde rygger over tastaturet med å stå godt bøyd over en Braumaster.

På dette kontoret er nemlig ølbrygging blitt en samlende aktivitet som har vist seg å både være sosialt og en bidragsyter til god stemning.

Både før- under og etter bryggingen. Fra planleggingen, via oppmåling, maling av korn, koking, tapping og oppvask.

Og ikke minst når de skal smake på produktet.

- Hyggelig

– I tillegg er det hyggelig å kunne invitere kunder eller venner innom, og kunne by på øl vi selv har laget, sier daglig leder Yngve W. Bergheim.

Ideen fikk de på en tur til München, og de så for seg servering i bakgården med stoler, bord og egne servitører.

Helt slik er det ikke blitt, men ølbryggingen har blitt en tradisjon etter halvannet år og nå har de fått det til å svinge godt.

Egen øl-ekspert

Likevel er det trygt å få hjelp av ekspert-brygger Marius Graff. Han har vunnet priser for sin ølbrygging og har hjulpet godt til.

– Men vi har fått det til uten ham også, forteller Martin Normann Lund, mens har nøye måler og veier humle som skal oppi brygget underveis i prosessen.

Hos Ramsalt Lab omgjør de altså kontoret til en Ramsalt Pub fra tid til annen.

Artikkeltags