Ultralyd, rehabilitering, CT-scan, tannbehandling, ortopedi og kirurgi er er alle en del av behandlingstilbudet til Tromsø dyreklinikks nyeste avdeling; Dyresykehuset.

– 371 pasienter har allerede fått behandling hos oss, selv om vi ikke har offisiell åpning før på lørdag, stråler daglig leder og spesialistveterinær, Bente Akselsen.

Nytt konsept

Hun startet Tromsø dyreklinikk i Tromsdalen og har siden ekspandert til Kvaløya, og nå til Stakkevollveien i den gamle lærfabrikken.

– Dette er et helt nytt konsept som legger til rette for avansert behandling, og jeg tror folk setter pris på et skikkelig tilbud, forklarer Akselsen, som reiste rundt til de beste dyrebehandlingene i verden for å hente inspirasjon til sin tredje klinikk.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi ekspanderer sterkt nå, og vi investerer et sted mellom 10-20 millioner kroner i lokalene.

Akselsen har bestemt seg for å fusjonere med den svenske giganten Djursjukehusgruppen som er nordens største foretaksgruppe innen veterinærtilbud.

– Kjempeflott

Byavisa Tromsø får en omvisning i de nye lokalene, og i tannbehandlingsrommet finner vi veterinær Vigdis Børset Radergård og praktikant Teresa Tetlie som behandler katten Fluffy for tannstein.

– Jeg er veldig glad for å få jobbe i de nye lokalene. De er kjempeflotte, sier Radergård og sliper videre på tennene Fluffy.

Oppdretter Marit Falkegård var innom med et kull valper som hun og datteren Klara slapp løs i butikklokalene til stor glede fra de firbente.

– Jeg driver av og til med oppdrett og er fast kunde. Sykehuset har blitt virkelig bra, skryter hun.

Har åpen dag

I Tromsdalen behandlet de 12.000 dyr i året, og bestyreren ser fram til å komme skikkelig i gang.

– Nå ser vi fram til åpen dag på lørdag. Blant annet kommer den kjente hundekjøreren Robert Sørli for å holde foredrag, sier Akselsen.