– Lyden er testet og lys er montert. Vi er ikke stresset, men det er klart man må tenke på alt som er galt, sier daglig leder for studentsamfunnet Driv Esben Hoås Rygg og president for studentsamfiunnet Magnus Andersson.

Driv har endelig tatt steget fra studenthus til studentsamfunn, og nå pågår endelig den offisielle åpningsuken.

– Det er litt rart. Fra å dra streker på planskisser til plutselig sitte her i cafeen. Det går opp for meg nå at det er ferdig, og alt har gått som det skal. Det føles godt, sier Hoås Rygg.

Vil bidra i sørbyen

Han har vært en av ildsjelene bak prosjektet og vært med siden første beslutning ble tatt tilbake i 2011. Onsdag er det fakkeltog fra det gamle studenthuset i nordbyen og til det nye samfunnet i det gamle Mack-bryggeriet.

–?Vi bestemte oss til slutt for å gå for nye lokaler, og vi er utrolig fornøyd. Cafeen åpnet allerede i januar og har hatt bra besøk. Jeg håper vi kan bidra til å skape økt trykk her i sørbyen. Det her jo her det vil skje fremover, konkluderer de.

– Med et brak

Onsdag står et velkjent navn for tromsøpublikumet på scenen i storsalen. Scenen ble i går offisielt døpt, og har fått navnet SNN Scene med Sparebank1 Nord-Norge som hovedsponsor.

Sivert Høyem Høyem står også på scenen på torsdag, før soulkarene i Oh! markerer nytt album fredag.

–Vi kan ikke åpne med et større brak, og gleder oss veldig. Samtidig er Studentsamfunnet Driv et veldig stort prosjekt, og dette er ikke en lek. Vi må tenke videre på hvordan Driv faktisk skal være i årene som kommer, sier Andersson.

Blitt en storaktør

Bygget vil aktivisere langt flere studenter, frivillige, lag, foreninger, band, organisasjoner og aktiviteter enn noen gang før i universitetes studentsosiale historie.

– Vi skal favne studentene og være et naturlig møtested for alle. Flere kulturinstutisjoner i byen tar nå kontakt og spør hvordan vi kan samarbeide. Det lover godt. Vi er en storaktør i Tromsø nå. Det merker vi.

Trer av i høst

Studentsamfunnet Driv engasjerer 5,5 årsverk og har nå rundt rundt 500 mennesker engasjert i organisasjonen.

– Det tallet vil tredobles etter hvert som flere finner veien hit, sier Hoås Rygg som er ferdig som daglig leder til høsten.

– Du har mest sannsynlig ikke tall på hvor mange timer du har brukt på nye Driv, og så slutter du? Hvorfor?

– Ja, det er viktig å slippe til nye krefter. Kontrakten min går ut, men jeg er holder alle muligheter åpne. All erfaringen jeg har opparbeidet meg med ledelse og organisasjonsarbeid kommer nok godt med, sier han.

Full fart

Kveldens åpningskonsert med Sivert Høyem er utsolgt, men det finnes fortsatt billetter til torsdag. Høyems supportband er Thea and the Wild.

Torsdag neste uke er det klart for langt røffere utrykk. Da står Kvelertak på scenen med tromsøgruppene Ondt Blod og Die A Legend som oppvarmere.