Skal vi tro Tromsøs erfarne utelivspersonligheter er det sjeldent en stereotype for hvem som drar fra tingene sine på besøk hos byens mange vannhull. Bortsett fra den åpenbare fellesnevneren: De er nogenlunde bedugget.

LES OGSÅ: Dette glemmer vi på hotellrommet

- Alder er ingen hindring. Det er ikke bare ungdommen som er slepphendte, forteller medeier i barene Perez Kaffebar og Bastard Bar, Tom Arne Hermansen.

Hjem uten sko

Det populære utestedet Bastard Bar i Tromsø sentrum gjorde et artig funn natt til søndag. Fast i en av fothvilene i baren sto nemlig en vinterstøvel.

- Til du som klarte å glemme en sko i går på Bastard. Vi er mektig imponert! Håper du fikk hinket deg hjem i god behold. Rock N' Roll, har innehaverne skrevet på facebookveggen til utestedet.

LES OGSÅ: Hvem eier disse julegavene?

Innlegget har så langt høstet godt over 400 likes,

- Skoen er ikke hentet. Den sto fast i fothvilen så kan jo være noen som har dansa eller hoppa seg varme og så fått det travelt. Kanskje han fikk napp og måtte springe av gårde, sier daglig leder på Bastard Tom Arne Hermansen.

- Dette skjer skremmendes ofte. Folk glemmer alt mulig. En gang lå det en hel herredress igjen som vi til slutt ga til Fretex, fortsetter han.

Glemte graviditetstest

Andre eksempler som er gjenglemt i lokalene er en Canada Goose-jakke og et piano(!). Keyboardet ble først hentet etter tre år.

- Tom Arne, ifølge kredible utelivsrykter er det også funnet en positiv graviditetstest under en fuktig kveld i lokalene da Bastard het Kaos for noen år tilbake?

- Den historien kan jeg bekrefte. En rar ting å legge igjen, humrer bartenderen som har sett det meste etter 15 år i bransjen.

- Det er mye artig man opplever, men vi bartendere opererer også med en slags uoffisiell og selvpålagt taushetsplikt, så vi prater ikke om hva enkeltpersoner sier og gjør når de er ute. Alle kan dumme seg ut av og til.

Fant Vuvuzela

Erling Falch er daglig leder for Verdensteatret i Storgata, og på bakrommet finner man en egen hittegodsbøtte full av gjenglemte klær. Ved siden av står en metallboks full av mobiltelefoner, bil- og husnøkler, lommebøker og klokker.

- For ikke snakke om datamaskiner og mengdene med klær, sko og jakker. En gang fant jeg en bag med en Vuvuzela i. Eieren har aldri meldt seg, forteller Falch som meddeler at han til tider prøver seg på det Sør-Afrikanske instrumentet, kjent fra verdensmesterskapet i fotball.

LES OGSÅ: Fant stjålet lommebok etter 13 år

Begge forteller at de tar vare på alt de kommer over, men etter noen uker og måneder så forsvinner klær til Fretex og verdisaker til politiet.

- Vi har til slutt ikke plass til mer, og da må vi gjøre noe, avslutter Falch.