I Henrik Ibsens veg i Tromsø er det til salgs en svært slitt enebolig. Men boligen ligger på ei stor tomt på rundt halvannet mål, og med flott utsikt.

Taksten legger ikke skjul på at boligen må pusses betydelig opp.

LES OGSÅ: Dette kan bli ditt for 11,2 millioner

Likevel er ikke megler Jon Rye-Holmboe i tvil om at den blir solgt raskt og at den kommer til å gå for prisantydningen på syv millioner kroner - eller mer.

Folksomt på visning

- Det har vært 3.500 visninger av annonsen på Finn.no siden vi la den ut i forrige uke. Det er veldig mye. Og i går hadde vi visning med ti personer, sier Rye-Holmboe.

- Enten kan man kjøpe denne for å pusse opp å bo, eller for å utvikle eiendommen, sier Rye-Holmboe.

Det er svært sjelden man ser så stort gap mellom boligens verdi og prisantydningen som her, men mulighetene tomta gir trekker veldig opp, ifølge megleren.

- Tomta et omtrent dobbelt så stor som normaltomter med eneboliger, sier Rye-Holmboe og peker på gode muligheter for å sette opp flere boenheter.

- Kjøper med for å utvikle eiendommen, kjøper man i teoierien ei tomt med en merkostnad å måtte fjerne huset som står her.

LES OGSÅ: Herskapelig villa til salgs

SE BILDER: Bli med inn i 10-millioners villa

På visningen var det både eiendomsutviklere og ordinære boligkjøpere.

Betydelige merkostnader

Men uansett hvem som kjøper, må de påregne betydelige merkostnader for å sette boligen i stand.

- Ja. Huset kan man sette i stand, men det må pusses opp. Badet er for eksempel 40 år gammelt, sier megleren.

- Det er helt åpenbart at det er eiendommen som trekker opp prisen her. Den er helt unig, både i størrelse og med fantastisk utsikt.