Butikkeier Randi Henriksen er død

DØD: Randi Henriksen døde den 19. mai, 81 år gammel. Henriksen drev i en årrekke butikken Randi Parfymeri i Storgata.

DØD: Randi Henriksen døde den 19. mai, 81 år gammel. Henriksen drev i en årrekke butikken Randi Parfymeri i Storgata. Foto:

Senest i fjor var Randi Henriksen i full sving på Randi Parfymeri i Storgata.

DEL

Den 19. mai døde tromsøværing Randi Henriksen, igjennom flere tiår et kjent ansikt fra butikken Randi Parfymeri i Storgata. Hun ble 81 år gammel.

Henriksen ble i fjor diagnostisert med kreft. Senest i fjor var hun imidlertid i jobb på parfymeriet i Storgata, hvor datteren Marit Johanne Hagen-Olsen Henriksen overtok jobben som daglig leder i 2012.

Henriksen var kjent for sitt store engasjement for Tromsø sentrum.

– Hun var veldig aktiv og svært opptatt av sentrum, og spesielt den gamle trebebyggelsen i byen, sier datter Marit Johanne Hagen-Olsen Henriksen til Nordlys.

Jobbet i butikken

Selv om Henriksen ga butikken videre til datteren for åtte år siden, var hun stadig å finne bak disken i Storgata også de siste årene.

– Senest forrige pinse jobbet hun i butikken. Da hun kom innom hadde hun alltid klare ideer om ting som måtte gjøres, minnes datteren.

Og hun var framtidsrettet. Randi Parfymeri var den første butikken i byen som fikk kortterminal, for snart tretti år siden.

– I 1981 var vi de første som fikk betalingsterminal for kort. Tenk på det! I banken sa de at dette ville koste, og at det ikke var vits, for alle betalte jo med sjekk. Men jeg ville ha det, for ute i Europa var kort det siste, sa Randi til Nordlys tilbake i 2016.

SAMMEN I BUTIKKEN: Mangeårig ansatt Bjørg Melbye sammen med Randi Hagen-Olsen Henriksen og datteren Marit Hagen-Olsen Henriksen, på Randi Parfymeri. Foto: Torgrim Rath Olsen

SAMMEN I BUTIKKEN: Mangeårig ansatt Bjørg Melbye sammen med Randi Hagen-Olsen Henriksen og datteren Marit Hagen-Olsen Henriksen, på Randi Parfymeri. Foto: Torgrim Rath Olsen

På TV

Randi Parfymeri åpnet i 1960, da av Randi Hagen-Olsen Henriksen mor, og har holdt stand som en av Tromsø sentrums få lokaleide nisjebutikker.

Butikken fikk nasjonal oppmerksomhet da TV2-profilene Einar Tørnqvist og Morten Ramm laget en episode om butikken i programmet «Ramm og Tørnquist redder Norge» i 2016.

I tillegg var Randi Parfymeri senest i høst med på Norge Rundt og, i 2003, på Eldrebølgen på samme kanal.

Henriksen var også aktiv i Tromsø menighetsråd og var aktiv i arbeidet med å pusse opp domkirka i Tromsø.

PÅ TV: Randi Henriksen sammen med komikerne Einar Tørnqvist og Morten Ramm.

PÅ TV: Randi Henriksen sammen med komikerne Einar Tørnqvist og Morten Ramm. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken