(TromsøBy)

Det var i dag mandag rundt klokka 12:00 at bussjåføren fikk tydelig beskjed fra en bilist som parkerte i krysset mellom Fredrik Langes gate og Grønnegata:

– F**k you!

Ifølge Nordlys-tipseren som tok bildet ble langfingeren trukket frem som svar da bussjåføren prøvde å forklare bilisten at parkeringen hans var ulovlig og trafikkfarlig.

- Ikke greit

Områdesjef i Tide, Magnar Nilssen, kjenner til episoden og reagerer sterkt på oppførselen fra bilisten.

– Det at voksne folk viser finger til hverandre er ikke noe greit, sier Nilssen som aldri har sett noe lignende.

– Jeg har tidligere hørt om lignende episoder, men det er første gang jeg ser det på denne måten. Det er ikke til å misforstå.

Ikke en stor kultur

Bussjåfør-yrket har rykte på seg for å til tider være utakknemlig. Tide-sjefen mener imidlertid at det går lang tid mellom bussjåførene i byen opplever denne typen sjikane.

– Det er lenge mellom hver gang jeg får rapportert inn slike hendelser. Det er ikke så ille nå, men det vil alltid være noen enkeltepisoder, sier han og legger til:

– Når det er dager med vanskelige forhold opplever jeg at folk har stor forståelse for det, men så kan det være en trafikant som er mer utålmodig.

Vil følge opp hendelsen

– Hvordan kommer dette til å bli fulgt opp?

– Vi kommer til å snakke med sjåfører og verneombud for å finne ut om det er snakk om et enkelttilfelle eller en trend. Og om det ansees som et problem blant sjåførene, sier Nilssen.

Nordlys har ikke lyktes med å komme i kontakt med bilisten.