Denne restauranten fikk tre stryk av Mattilsynet på under en måned. Avfeies som «småpirk»

Smilefjeset er plassert synlig på inngangsdøra slik at alle kan se det.

Smilefjeset er plassert synlig på inngangsdøra slik at alle kan se det. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mattilsynet har hatt tre tilsyn ved Bjerkaker Burger.

DEL

Mattilsynet sine smilefjestilsyn er et nytt tiltak som har blitt satt i gang nå i 2016. De skal sjekke rutiner, lokaler, tilbereding av mat, hygiene og merking, for så å gi alle serveringsstedene i Norge et smilefjes på hvor de ligger på skalaen. Smilefjes, strekmunn eller surmunn skal henges godt synlig for den som skal spise på serveringsstedet. 

Bjerkaker Burger, eller Burgerman, har hatt tre besøk av Mattilsynets smilefjestilsyn. Det første besøket skjedde den 14. januar, det andre 26. januar, mens det siste fant sted 4. februar. Alle gangene har serveringsstedet fått stryk for blant annet dårlig hygiene og manglende rutine for oppbevaring og håndtering for å hindre forurensing av maten.

Bare «småpirk»

Selv beskriver William Johansen, daglig leder ved Bjerkaker Burger, det hele som «småpirk».

- På de manglene som finnes er det kun snakk om småting. Som å sette opp et eget personaltoalett, og sette inn noen temperaturmålere. Det er bare tulleting synes jeg, og er kun to bemerkelser, svarer Johansen på spørsmål om hvorfor bedriften har fått ikke-bestått gjentatte ganger.

På Mattilsynet sine kontrollpunkter publisert på matportalen.no, avdekker de også andre punkter som manglende kontrollrutiner i forhold til matvarer og mangler for nødvendig håndhygiene. Tilsammen fire punkter har blitt sett på som ikke-beståtte ved det siste tilsynet.

- Ja, de punktene angående håndhygiene og kontrollrutiner stemmer også. Men det er jo bare småprik som det andre.

Ny rapport

Bjerkaker Burger fikk tre stryk av Mattilsynet.

Bjerkaker Burger fikk tre stryk av Mattilsynet. Foto:

Det spriker også litt i hvorvidt Mattilsynet har hatt tre tilsyn eller ikke. På deres nettsider finnes datoer om tilsynsresultat fordelt over tre dager. Johansen har en annen forklaring på saken.

- Vi har hatt et besøk av Mattilsynet. De to andre datoene er bare datoer hvor vi har måttet skrevet en rapport over mail. Sendt bildebevis og kommentert hva vi har gjort og ikke gjort, sier Johansen.

Han bekrefter ovenfor Nordlys at en ny rapport skal sendes inn til Mattilsynet i morgen og at den vil godkjenne de tingene som ikke har blitt godkjent tidligere.

- I morgen skal jeg sende bilder av det som vi har endret. Mattilsynet er nokså opptatt for tiden, så vi regner med at det ikke blir noe nytt besøk. Men at vi får bestått denne gangen tviler jeg ikke på. 

I følge Mattilsynet sine nettsider må et ikke-godkjent tilsyn rettes opp og de få en bekreftelse på dette. En ny vurdering blir gjort om hvorvidt kravene har blitt etterkommet eller ikke. Mattilsynet må følge opp saken innen ti virkedager, og hvis feilene er fikset vil smilefjessymbolet vise til et smil.

NEDSLÅENDE: Tilsynelatende nedslående resultater for Bjerkaker Burger, men ledelsen avfeier resultatene som pirk.

NEDSLÅENDE: Tilsynelatende nedslående resultater for Bjerkaker Burger, men ledelsen avfeier resultatene som pirk. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken