Er han Norges mest uheldige bileier?

Kaleb Dawit er fortvilet over at folk har kræsjet inn i bilen hans fire ganger. ? En gang er greit. To ganger også. Men fire ganger på så kort tid, er uakseptabelt, sier han og fortviler over mangelen på høflighet blant byens innbyggere som ikke skriver lapp og legger på vinduet hans.

Kaleb Dawit er fortvilet over at folk har kræsjet inn i bilen hans fire ganger. ? En gang er greit. To ganger også. Men fire ganger på så kort tid, er uakseptabelt, sier han og fortviler over mangelen på høflighet blant byens innbyggere som ikke skriver lapp og legger på vinduet hans. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Det er rett og slett en skam

DEL

–Siden mai i år har noen kjørt på bilen min fire ganger uten å legge igjen en lapp på vinduet, sier Dawit fortvilet til Fremover.

Skade etter skade

Bilen til Dawit er bare fire år gammel og han tar svært godt vare på den.

– Jeg vasker bilen min flere ganger i uken, og derfor legger jeg merke til om det kommer nye bulker, sier han.

Alle uhellene har skjedd mens han har stått parkert i Narvik.

– Alle kan jo være uheldige når man parkerer. Men det verste er at ingen legger igjen en lapp og forteller at de har kommet borti bilen min, sier han oppgitt.

Den siste skaden oppsto for kort tid siden på høyre bakdør.

–J eg hadde akkurat fått bilen tilbake fra verkstedet etter forrige bulk, som resulterte at jeg måtte lakkere hele bakskjermen. Og da jeg skal ut å kjøre, ser jeg at noen har bulket høyre bakdør og skrapet opp lakken.

Det betyr at bilen til Dawit nok en gang må inn på verksted.

– Det kan godt tenkes at de må bytte hele døren, sier han fortvilet.

Han har heldigvis forsikring på bilen sin.

– Men for alle disse bulkene mister jeg jo opptjent bonus og må betale mer i forsikring, sier han.

Ingen ansvar

Dawit kommer opprinnelig fra Etiopia, men har bodd i Norge i 14år.

– I Etiopia er det flere biler enn mennesker, men at folk kjører på hverandres biler er ikke et problem der. I lille Narvik er det nesten ikke biler eller trafikk, hvorfor klarer ikke folk å være mer forsiktig når de parkerer, undrer han.

Han har sett barn åpne bildørene så fort, at døren smeller rett i nabobilen.

– På parkeringsplassen er det malt opp hvite striper. Om alle parkerer midt mellom stripene, slik det er tenkt, er det mer enn nok plass at man kan åpne dørene helt. Men her i Narvik er det mange som parkerer på eller over stripene. Da blir det for trangt og fort å komme for nær nabobilen, sier han.

Og selv om det ikke er striper på alle parkeringsplassen, skjønner ikke Dawit hvorfor noen parkerer unødig nært de andre bilene.

– Det er vel ingen som ønsker at bilene skal stå for nært, sier han.

Bryr seg ikke

Dawit har anmeldt en av skadene, men politiet har foreløpig ikke kommet med noe svar på anmeldelsen.

– Det hadde vært mye enklere om man satte opp videoovervåkning på parkeringsplassen, slik at man kunne ta kontakt med personen som bulket bilen din, sier han og forteller at han tror at de som har kjørt på han er personer som kanskje ikke har god nok forsikring på bilen sin.

– Kanskje det er folk som ikke bryr seg om bilen sin, eller ikke har råd til å gjøre opp for seg og derfor kjører av gårde uten å si ifra, sier han og sier han er oppgitt over holdningene til folk.

– Lærte de virkelig dette da de kjørte opp til sertifikatet? Ville de gjort det samme om de kjørte på et dyr eller et menneske, under han fortvilet.

–Det er rett og slett en skam at folk oppfører seg på denne måten, sier han.

Intet håp

Dawit har ingen håp eller forventninger til at de som har kjørt på bilen hans, skal melde seg.

– Men jeg håper at folk i Narvik kan bli flinkere til å parkere og respektere andres eiendom ved å være litt mer forsiktig, sier han.

– Og er man uheldig, bør man i alle fall skrive en lapp og legge på vinduet til bilen man bulket. Det er rein høflighet, sier han.

Selv han har nå vurdert å gå til anskaffelse av et kamera i bilen.

– Blir jeg påkjørt flere ganger nå, har jeg i det minste bevis på film, sier han oppgitt.

Artikkeltags