Gå til sidens hovedinnhold

Jakob sørget for historisk gull

Artikkelen er over 6 år gammel

BUL Tromsø-suksess i UM i friidrett.

BUL Tromsø markerer seg under Ungdomsmesterskapet i friidrett i Ulsteinvik denne helga. UM regnes som NM for aldersbestemte utøvere.

Lørdag sikret Jakob Solli Lind en historisk gullmedalje på 800 meter. Han gikk til topps i G15-klassen.

– BUL Tromsø har aldri tatt gull på mellomdistanse i UM før. Det er første gang, og er veldig artig, sier trener Mats Lundin til Nordlys.

Han skryter av gullvinnerens gjennomføring, som klokket inn på 2,09.76.

– Han disponerte løpet glimrende. Han var faktisk nummer fire hundre meter før mål, men knekte tre foran seg i den siste svingen og på oppløpet, sier Lundin.

– Han kontrollerte løpet veldig bra. Det virket nesten som han bare koste seg den første runden. Dette er første nasjonale konkurranse han løper, han har kun løpt regionale løp og ikke vunnet der engang. Men Jakob har hatt veldig fin fremgang, sier Lundin.

Samme Solli Lind tok bronse på 1.500 meter, på 4,32, ny pers med over fire sekunder.

Eirik Mannsverk plukket med seg to medaljer. Først med bronse i lengdeøvelsen i G15-klassen på 5,68, før han løp inn til sølv på 200 meter. Han forbedret persen med seks tideler i forsøket, og løpt ett hundredel langsommere i finalen.

– Lengdehoppet var  personlig rekord med 19 centimeter. Lengden var nestlengst i hele konkurransen, men Eirik tapte sølvet på svakere andrehopp enn konkurrenten. Han vant sølvet med et veldig godt løp på 200 meter. Gullet var han halvt sekund fra, men hadde god margin til tredjeplassen, sier Mats Lundin.

Johanne Skaaraas sørget for den siste medaljen til BUL Tromsø, da hun løp inn til bronse på 1.500 meter i J15-årsklassen. Det var ny personlig rekord med over åtte sekunder.

Kommentarer til denne saken