Skambankt åpner Buktafestivalen

ÅPNER BALLET: Skambankt spiller på Buktafestivalen i sommer - og festivalsjef Lasse Pettersen har tro på at det populære bandet skal lokke folk til Telegrafbukta tidlig.

ÅPNER BALLET: Skambankt spiller på Buktafestivalen i sommer - og festivalsjef Lasse Pettersen har tro på at det populære bandet skal lokke folk til Telegrafbukta tidlig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lasse Pettersen tror Skambankt kommer til å lokke folk til Bukta-starten.

DEL

Det er rockerne i Skambankt som blir første band ut på årets Buktafestival. Det forteller en begeistret Lasse Pettersen til Nordlys.

- Vi ønsker å åpne, og avslutte, med store navn. Artister som vi vet kommer til å sette nivået for årets festival, og som kommer til å få folk til Bukta tidlig. Skambankt er i aller høyeste grad det, sier Buktasjef Lasse Pettersen.

I fjor var det Turboneger som hadde oppgaven, og Pettersen sier festivalen hadde nærmere 3.000 publikummere gjennom porten i løpet av de første 90 minuttene.

- Håper du på samme effekt med Skambankt?

- Ja. Og Skambankt er et band vi vet publikum ønsker seg. De står veldig sterkt her oppe - vi får stadig henvendelser fra folk om dem.

Pettersen sier taktikken med et sterkt førsteband er noe de tidlig etablerte.

- Tanken er at folk da kommer for å bli, og dermed får med seg noen av de mindre kjente innslagene også. Det å åpne Bukta er en hedersjobb!

Skambankt er aktuelle med et ferskt, og godt mottatt, album: «Horisonten brenner».

- Bukta er veldig glade i Skambankt. De spiller rett fram, steintøff rock. Og det nye albumet er kanonbra.

Sist skambankt var å se i Telegrafbukta var i 2014. De spiller for øvrig konsert på Driv 23. mars.

Artikkeltags