Det bekrefter festivalledelsen i en pressemelding torsdag formiddag.

- Vi håpet lenge på at vi skulle kunne samles til Rock, Øl og Sjømat i Telegrafbukta i sommer. Etter de siste ukenes utvikling hvor regjeringen blant annet har lagt fram sin gjenåpningsplan, ble det klart at det er alt for usikre utsikter på hvor vi vil befinne oss i juli, og vi ser oss dessverre nødt til å avlyse årets festival, skriver festivalsjef Egil Bye Damsgård.

- Vi har håpet på det beste, men har vært mentalt forberedt på at en avlysning kunne bli utfallet. Det er skuffende og utrolig leit at vi nå må avlyse, men samtidig en lettelse at en avgjørelse endelig er tatt, legger han til.

Publikum får samme mulighet som i fjor – full refusjon, eller billetter overført til neste festival i 2022. Dersom man ønsker å overføre billetten til neste år trenger man ikke foreta seg noe, da dette vil skje automatisk og billetter kjøpt både i 2020 og 2021 vil være gyldig. Ønsker man refusjon må dette gjøres innen 30. juni, og et eget skjema for dette vil sendes ut til alle kjøpere, samt legges ut på Buktafestivalens nettsider.

- Ved å overføre billetten sin til neste år vil du hjelpe Buktafestivalen til å komme enda sterkere tilbake i 2022, skriver Damsgård.

Han viser til at istedet for å arrangere festival, så vil Bukta-organisasjonen arrangere enkeltstående konserter gjennom hele året for å skape en viss aktivitet i kulturmiljøet. Konseptet heter Bukta Live.

Artister som er sluppet fram til nå er Fieh 27. mai, en helaften på Driv med The Late Great, Elias Jung, Blondekant og Vilde Bye 29. mai, Heave, Blood & Die 4. juni, Death by Unga Bunga 12. juni, og nylig ble det klart at Jaga Jazzist også kommer til Tromsø 18. juni.

Neste års Buktafestival går av stabelen 21-23 juli 2022.