Rosenborg er enige med Chelsea om en låneavtale for Bryan Fiabema ut 2022. Rosenborg har også opsjon på kjøp.

Det skriver klubben på egne hjemmesider søndag.

– Jeg er glad for å være her og gleder meg til å komme i gang, sier Kroken-gutten Fiabema til RBK.no.

– Jeg har gått en veldig god skole i Chelsea og er klar for seniorfotball nå. Det var veldig interessant da Rosenborg tok kontakt. Rosenborg er Norges største klubb og er en klubb jeg har fulgt med på siden jeg var liten. Nå er jeg her og er klar til å ta neste steg, sier han videre.

Rosenborg skriver selv at 19-åringen kan bekle samtlige av posisjonene på topp i lagets 3-4-3-formasjon, men at han er best som spiss.

– Jeg har en direkte spillestil og prøver å gå fremover hver gang jeg får ballen. Jeg har hurtighet og litt power. Så liker jeg å score mål. Det legger jeg ikke skjul på, sier han.

Spissen debuterte i Eliteserien for TIL allerede som 16-åring i 2019, da han slapp til borte mot FK Haugesund under Simo Valakaris ledelse. Allerede da kom større klubber på banen, og i januar 2020 signerte han for Chelsea, hvor han har spilt på ungdomslagene.

Nå venter Lerkendal og Rosenborg det neste året.

Dette forventer Rekdal av spisstalentet

– Det var vel sånn alle så på det for at alle skal være sikre på at vi treffer riktig. Han skal jo trives og vi skal trives med han. Det er en grunn til at Chelsea hentet han, forteller Kjetil Rekdal.

– Jeg har snakket mye med trenerne. Jeg liker måten Rosenborg skal spille på, så det er en god match. Det ville vært dumt av meg å ikke ta denne muligheten, forteller Bryan Fiabema selv til Nidaros.

RBK-trener Kjetil Rekdal beskriver Fiabema på følgende måte:

– Han er enda en landslagsspiller. Han har litt av det vi har sett etter. Stor arbeidskapasitet, bra fysikk og bra tempo. Han kan spille på alle plassene foran på banen og er god i bakrom. I tillegg har han et fint utviklingspotensial, sier Rekdal.

– Han har fart og en bakromstrussel som er viktig å ha. Han har litt spesielle ferdigheter, er ung og ambisiøs. Han har vært i Chelsea en stund, og de har et miljø med profesjonalitet. Han er trenbar, sier RBK-sjefen.

Fiabema selv beskriver seg på ganske lik måte som sin nye trener.

– Jeg er nok en litt annen spillertype enn det som er fra før i klubben. Det er mye kraft, jeg er direkte og jeg håper å bidra med målpoeng, sier unggutten.

RBK-treneren har vært ærlig den siste tiden på at de jaktet en spiss. Fiabema har klubben fulgt over lang tid, og søndag formiddag kunne de endelig presentere deres nye nummer 29.

TIL-interesse

Nordlys har tidligere fortalt at TIL var i dialog med Chelsea om å hente Kroken-gutten tilbake til TIL. Det var da snakk om en en låneavtale for angrepsspilleren, men den engelske storklubben skal ha vært mer interessert i å selge Fiabema - for å få igjen millionsummen de brukte da de kjøpte ham fra TIL for i overkant av to år siden.

– Vi vet ikke mer enn at det er interesse for at han skal selges og ikke lånes. Hvis det ender i den kategorien, er ikke vi med på leken, sa Team Manager Lars Petter Andressen til Nordlys for en ukes tid siden.

Vil tilbake til toppen

Fiabema har vært kjent med interessen fra Rosenborg en god stund. Nå vil han bidra til å få Rosenborg til toppen av norsk fotball igjen.

– De har kanskje ikke hatt de resultatene de skulle hatt de siste årene, men det er fortsatt Norges største klubb. Forhåpentligvis er vi på toppen igjen allerede i år, sier 19-åringen.

Tirsdag reiser han til Marbella med sine nye lagkamerater. En treningsleir rett etter overgangen er perfekt, sier han.

– Det skal bli godt. Da får jeg muligheten til å bli ekstra godt kjent med laget. Litt sol og varme skader heller ikke, så det er en perfekt inngang til seriestart, sier Fiabema.

Angrepsspilleren kommer rett fra sesong med Chelsea, og er dermed i godt slag.

– Formen min er bra, så jeg er klar til å bidra med en gang.

– Hvor ønsker du å spille?

– Jeg har vært vant til å spille mye i midten, til venstre og til høyre. Skal jeg velge en, så blir det vanskelig. For meg er det egentlig det samme, for jeg trives godt i alle de tre posisjonene. Jeg føler jeg kan bidra med noe offensivt, sier han.