(Telemarksavisa)

Norge har åpnet opp, og sakte men sikkert vender samfunnet tilbake til normalen. Men spritdispenserne på butikkene har kommet for å bli hos noen.

– Vi beholder håndvaskdispensere ved inngangen og utgangen på permanent basis i Meny-butikkene. Dette er noe både vi og kundene setter pris på, forteller kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne hos Meny.

Pleksiglassene forblir urørt

Hygiene er viktig uavhengig av pandemi, mener hun.

– Vi beholder også pleksiglassene i de betjente kassene og i selvbetjeningskassene. Førstnevnte fordi dette er noe de ansatte setter pris på, og sistnevnte fordi kundene opplever det som positivt å ha sin egen lille sone når de skanner varene sine og betaler, sier Horn Hynne.


Har ikke satt sluttdato

Kiwi vil også beholde dagens ordning en god stund fremover.

– Enn så lenge har vi bestemt oss for å beholde dem, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen hos Kiwi-kjeden.

Men hvor lenge blir de stående er usikkert.

– Vi har ikke satt noen sluttdato for fjerning av spritdispensere. Dette er et tiltak som uansett kan være lurt å ha fremover. Helsemyndighetene sier fremdeles at god håndhygiene fortsatt er viktig, selv om «meteren» er fjernet, sier hun.

Takker kundene

Rema 1000 roser kundene sine for at de tar håndhygiene på alvor.

– I likhet med resten av samfunnet har vi gledet oss til gjenåpningen. Vi ønsker å rette en stor takk til alle våre kunder som har bidratt til en trygg handleopplevelse under Covid-dugnaden, opplyser presseansvarlig Torkel Nohr Fjørtoft i Rema 1000.

– God håndhygiene har alltid vært viktig når man håndterer mat, så hånddesinfeksjonen ser vi ingen grunn til å fjerne. Kundene har også vært tydelige på at de gjerne vil at dispenserne skal bli. Pleksiglass-skjermene i kassa fjerner vi heller ikke med det første, opplyser Nohr Fjørtoft.