Mandag starter en innsamlingsaksjon i regi av Tromsø Idrettsråd. Målet er å bygge opp et solidaritetsfond som klubber kan søke midler av.

– Målet er å bygge opp en starthjelp i etableringen av solidaritetsfond som igjen klubbene kan søke midler av, sier ansvarlig for inkludering i Idrettslag, Britt Leandersen.

Per i dag finnes det støtteordninger for familier gjennom NAV og Flyktningtjenesten.

– Vi vet samtidig at det er mange som ikke har råd til å betale egenandeler i forbindelse med treninger og turneringer som faller utenfor den kategorien, fortsetter Leandersen.

– Alt som kommer inn er bonus

Hun har fått med seg Tom Høgli som ambassadør for prosjektet. Sammen med idrett- og Tromsø-profiler som blant andre Håvard Klemetsen, Mohammed Ahamed Jama, Jens Johan Hjort og Hogne Rundberg vil Høgli sammen med Nordlys-redaktør Helge Nitteberg og iTromsø-redaktør Stig Jakobsen ringe rundt til bedrifter og privatpersoner mandag ettermiddag.

– Det er veldig bra at idretten bidrar for at alle barn skal få en bedre hverdag gjennom deltakelse i idretten, sier TUIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup, som stiller sammen med leder i sportslig utvalg i klubben, Thomas Heide, som «telefonvakter».

– Vi har ikke noe solidaritetsfond i TUIL på plass. Det skal vi ha i løpet av kort tid, lover Heide.

Per i dag er det 11-12 klubber i Tromsø som har et solidaritetsfond.

– Flesteparten av de «store» klubbene har det. Men det er noe som vi håper samtlige skal få på plass, sier Leandersen.

– Hvor mye håper dere på å samle inn?

– Alt som kommer inn er bonus og alt skal tilbake til idretten, lover Leandersen og Høgli.

– Forresten, det er mulig å vippse inn et bidrag eller overføre via tradisjonell konto, skyter Høgli inn.